-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
היא נראית כמו פיצה, אבל זו בעצם עוגייה בתחפושת. הבסיס הוא עוגית שוקולד, הרוטב הוא ריבה אדומה, והגבינה היא רק שוקולד לבן מגורר.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק "פיצה"
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס סוכר חום כהה
-
1 ביצה L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/4 כפית מלח דק
-
100 גרם חמאה
-
1 1/4 כוסות קמח לבן
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כוס שוקולד צ’יפס
"רוטב עגבניות"
-
1 כוס ריבת תות
"גבינה צהובה"
-
100 גרם שוקולד לבן
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- שמים בקערה גדולה סוכר לבן, סוכר חום, ביצה, תמצית וניל ומלח ומערבבים.
- שמים את החמאה בקערית ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה. מוסיפים את החמאה המומסת לקערה הגדולה ומערבבים בכף עץ.
- מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ושוקולד צ’יפס ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
- משטחים את הבצק על נייר אפייה לעיגול דק, כך שתתקבל עוגייה ענקית. אם הבצק נדבק לידיים הרטיבו אותן המעט מים. מעבירים את העוגייה עם נייר האפייה לתבנית תנור גדולה.
- אופים למשך 35-30 דקות, עד שהעוגייה זהובה ויציבה בשוליים ועדיין רכה במרכז.
- נותנים לעוגייה להתקרר לגמרי. מורחים על העוגייה את הריבה בעזרת גב של כף.
- מגררים בפומפייה את השוקולד הלבן מעל הריבה, עד שהשוקולד מכסה את כל פני העוגייה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- שמים בקערה גדולה סוכר לבן, סוכר חום, ביצה, תמצית וניל ומלח ומערבבים.
- שמים את החמאה בקערית ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה. מוסיפים את החמאה המומסת לקערה הגדולה ומערבבים בכף עץ.
- מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ושוקולד צ’יפס ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
- משטחים את הבצק על נייר אפייה לעיגול דק, כך שתתקבל עוגייה ענקית. אם הבצק נדבק לידיים הרטיבו אותן המעט מים. מעבירים את העוגייה עם נייר האפייה לתבנית תנור גדולה.
- אופים למשך 35-30 דקות, עד שהעוגייה זהובה ויציבה בשוליים ועדיין רכה במרכז.
- נותנים לעוגייה להתקרר לגמרי. מורחים על העוגייה את הריבה בעזרת גב של כף.
- מגררים בפומפייה את השוקולד הלבן מעל הריבה, עד שהשוקולד מכסה את כל פני העוגייה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)