-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל 24 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 24 שעות | קלוריות | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
200 גרם חמאה רכה
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
1 כוס סוכר חום כהה
-
2 ביצים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 2/3כוסות או 370 גרם קמח לבן
-
1 כף קורנפלור
-
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית מלח דק
-
2כוסות או 300 גרם מטבעות שוקולד מריר
מילוי
אופן הכנה
- מכינים בצק ומקררים לילה במקרר: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצים (אחת אחת) ותמצית וניל. מוסיפים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים מטבעות שוקולד ומעבדים לאיחוד. עוטפים בניילון נצמד (או מהדקים בקופסה מלבנית עטופה בניילון נצמד) ומקררים לילה במקרר (חובה!).
- מגלגלים, ממלאים ואופים: למחרת, מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מגלגלים בידיים לכדורים בגודל עגבניית שרי (ליצירת כדורים אחידים, אפשר לחתוך קודם את הבצק לקוביות בסכין חדה).
- מועכים 2 כדורים קטנים ל”פיתות”, שמים בין שתי הפיתות עוגיית סנדוויץ’/ קוביית חטיף שוקולד/ 2 קוביות שוקולד ממולא/בייגלה, ומגלגלים לכדור ממולא (בגודל פלאפל). חוזרים על הפעולה עם יתר כדורים הבצק.
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-15 דקות (הכדורים ישתטחו באפייה לעוגיות שמנמנות).
אופן הכנה
- מכינים בצק ומקררים לילה במקרר: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצים (אחת אחת) ותמצית וניל. מוסיפים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים מטבעות שוקולד ומעבדים לאיחוד. עוטפים בניילון נצמד (או מהדקים בקופסה מלבנית עטופה בניילון נצמד) ומקררים לילה במקרר (חובה!).
- מגלגלים, ממלאים ואופים: למחרת, מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מגלגלים בידיים לכדורים בגודל עגבניית שרי (ליצירת כדורים אחידים, אפשר לחתוך קודם את הבצק לקוביות בסכין חדה).
- מועכים 2 כדורים קטנים ל”פיתות”, שמים בין שתי הפיתות עוגיית סנדוויץ’/ קוביית חטיף שוקולד/ 2 קוביות שוקולד ממולא/בייגלה, ומגלגלים לכדור ממולא (בגודל פלאפל). חוזרים על הפעולה עם יתר כדורים הבצק.
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-15 דקות (הכדורים ישתטחו באפייה לעוגיות שמנמנות).
הערות
- משתמשים בתוספות לפי הטעם: זפירו חלב או תות, עוגיות סנדביץ' (מיני או גדולות), קוביות פסק זמן, קוביות שוקולד לבן ועוגיות או שוקולד חלב עם קרם נוגט (2 קוביות לעוגיה), בייג'לה שטוח (למי שאוהב שילוב של מתוק ומלוח) וכו'.
הערות
- משתמשים בתוספות לפי הטעם: זפירו חלב או תות, עוגיות סנדביץ' (מיני או גדולות), קוביות פסק זמן, קוביות שוקולד לבן ועוגיות או שוקולד חלב עם קרם נוגט (2 קוביות לעוגיה), בייג'לה שטוח (למי שאוהב שילוב של מתוק ומלוח) וכו'.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (13)
קריין גורן אני מעריצה שרופה את פשוט סוכר את נורא מתוקה ואני רוצה חתימה
היי מרגלית, תודה רבה על המילים הטובות
עשיתי הכל לפי המתכון אבל העוגיות בקושי משטחות באפייה ויוצאות יחסית קטנות (בקוטר) אבל מאוד עבות. מה יכולה להיות הסיבה?
השתמשת בכוסות מדידה סטנדרטיות? מרגיש כאילט חסר קצת נוזלים