-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עם העוגה הזו העברנו לילה לבן מחוץ לחדר הלידה, כשאחותי דנה כרעה ללדת את בנה הבכור – אדם. ההתרגשות הייתה עצומה (נכד ראשון לשני הצדדים…) ושתי העוגות שהבאתי התחסלו בלי להרגיש, והמתיקו לנו את הציפייה. המתכון הוא ממשפחת עוגות הגזר – רק עם דלעת מגוררת במקום גזר. הדלעת מעניקה לעוגה טעם מתקתק שמשתלב נהדר עם הדבש והתבלינים. המרקם של העוגה לא דחוס בזכות הקצפה של הביצים והסוכר לפני הוספת שאר המרכיבים. העוגה נשמרת טרייה ורכה זמן רב – אצלנו לקח שבוע מהרגע שהכנתי אותה ועד הלילה שאדם החליט לצאת (בחודש עשירי!) והפכתי לדודה.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 ביצים L
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
-
1/2כוס או 160 גרם דבש
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית גדושה קינמון טחון
-
1 כפית ג’ינג’ר טחון
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1כוס או 100 גרם אגוזי מלך
-
2כוסות או 300 גרם דלעת
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה במשך 5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. משאירים את המיקסר במהירות גבוהה ומוסיפים את השמן במזיגה איטית מאוד. מוסיפים את הדבש בזרם דק ומקציפים עד שהוא נבלע בתערובת.
- מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון, ג’ינג’ר ומוסקט. מערבבים פנימה ידנית את שברי האגוזים ואת הדלעת המגוררת.
- משטחים את התערובת בתבניות משומנות ואופים 40-45 דקות, עד שהעוגות תפוחות וקפיציות למגע, וקיסם הננעץ המרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
- מצננים ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה במשך 5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. משאירים את המיקסר במהירות גבוהה ומוסיפים את השמן במזיגה איטית מאוד. מוסיפים את הדבש בזרם דק ומקציפים עד שהוא נבלע בתערובת.
- מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון, ג’ינג’ר ומוסקט. מערבבים פנימה ידנית את שברי האגוזים ואת הדלעת המגוררת.
- משטחים את התערובת בתבניות משומנות ואופים 40-45 דקות, עד שהעוגות תפוחות וקפיציות למגע, וקיסם הננעץ המרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
- מצננים ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.
תגובה (1)
העוגה הזו במשפחתנו היא 5 כוכבים – גם להורים וגם לילדים