עוגת בייגלה עשירה בשכבות בכמה מרקמים
קרין גורן מארחת את אבישג שאר ישוב והן מכינות יחד עוגת בייגלה מושחתת במיוחד שמשלבת כמה מרקמים שונים וחגיגה גדולה בפה. בשביל הביס המושלם צריך להשקיע!
קרין גורן מארחת את אבישג שאר ישוב והן מכינות יחד עוגת בייגלה מושחתת במיוחד שמשלבת כמה מרקמים שונים וחגיגה גדולה בפה. בשביל הביס המושלם צריך להשקיע!
- קרין גורן
-
מרכיבים22
-
הכנה שעהכולל 10 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
מרכיבים 22 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 10 שעות | קלוריות | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
שכבת בסיס הבייגלה
-
150 גרם בייגלה
-
125 גרם חמאה
-
20 גרם סוכר חום כהה
שכבת טופי קרמל
-
130 גרם סוכר לבן
-
20 גרם גלוקוזהאו כף דבש
-
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
50 גרם חמאה רכה
-
1/4 כפית מלח דק
-
40 גרם בוטנים קלוייםקלופים
שכבת מוס השוקולד
-
50 גרם מטבעות שוקולד חלב
-
100 גרם מטבעות שוקולד מריר 60%
-
60 גרם ממרח בייגלה
-
20 גרם חמאה
-
300 מ"ל שמנת מתוקה 38%
גנאש
-
80 גרם מטבעות שוקולד מריר 60%
-
100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
שכבת הקצפת
-
150 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1 כפית ממרח בייגלה
-
1 כפית אבקת סוכר
קישוט
-
1 שקית קליק שחור לבןקצוצים
-
1 חופן בייגלה
אופן הכנה
- מכינים את שכבת הבסיס עם הבייגלה: מצפים תחתית של רינג קוטר 20 בניילון נצמד ומניחים על מגש יציב שיכול להיכנס למקפיא (מומלץ לצפות בשקף את השוליים). אם אתם משתמשים בתבנית, פשוט רפדו את התחתית בנייר אפייה.
- במעבד מזון טוחנים את הבייגלה לפירורים, מוסיפים את החמאה המומסת והסוכר וממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה (מומלץ להיעזר בתחתית של כוס) מעבירים להקפאה.
- מכינים את שכבת טופי הקרמל: מחממים על אש בינונית במחבת את הסוכר והגלוקוזה עד לקבלת גוון קרמל (כדאי מידי פעם לערבב עם כף עץ).
- מוסיפים את השמנת ומנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר (ניתן גם לחמם את השמנת כדקה במיקרוגל ולמזוג בזרזיף דק ובזהירות אל המחבת עם הקרמל).
- מערבבים בעזרת כף מעץ ומבשלים על להבה בינונית (לעיתים נוצרים גושים, יש להמשיך ולערבב עד שהגושים נמסים לתוך התערובת).
- מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים בבישול עוד 3-4 דקות לקבלת מרקם אחיד. מצננים מספר דקות.
- מוציאים את שכבת הבסיס מהמקפיא ומפזרים על גבי שכבת הבייגלה את הבוטנים החצויים.
- מוזגים על הבוטנים את הטופי קרמל ומחזירים להקפאה.
- מכינים את שכבת מוס השוקולד: ממיסים במיקרו בקערה את השוקולד המריר, שוקולד החלב, ממרח בייגלה והחמאה (בפולסים של כ-30 שניות, מערבבים עד לקבלת נוזל אחיד). מצננים לטמפ’ החדר.
- מקציפים במיקסר את השמנת לקצפת רכה! (היזהרו שלא להקציף יותר מידי).
- מעבירים 1/3 מתערובת השוקולד אל השמנת המוקצפת ומקפלים עם מרית .מוסיפים את 2/3 הנותרים מהשוקולד לקצפת ומקפלים לתערובת אחידה.
- שופכים את מוס השוקולד ומשטחים לשכבה אחידה. מעבירים להקפאה.
- מכינים את הגנאש: מעבירים לקערה את השוקולד המריר.
- מרתיחים את השמנת ושופכים על השוקולד. מערבבים עד להמסה מלאה.
- מצננים את הגנאש 2-3 דק ושופכים על מוס השוקולד בשכבה אחידה. מעבירים להקפאה של 8 שעות.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה, חמאת הבוטנים, פודינג הוניל ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
- מעבירים בעזרת כף תלוליות מהקצפת למרכז העוגה.
- מחלצים את העוגה הקפואה מהרינג (מומלץ לעבור עם מגבת חמה על השוליים החיצוניים של התבנית) ומקשטים בשברי חטיפים ובייגלה (לא חובה) ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את שכבת הבסיס עם הבייגלה: מצפים תחתית של רינג קוטר 20 בניילון נצמד ומניחים על מגש יציב שיכול להיכנס למקפיא (מומלץ לצפות בשקף את השוליים). אם אתם משתמשים בתבנית, פשוט רפדו את התחתית בנייר אפייה.
- במעבד מזון טוחנים את הבייגלה לפירורים, מוסיפים את החמאה המומסת והסוכר וממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה (מומלץ להיעזר בתחתית של כוס) מעבירים להקפאה.
- מכינים את שכבת טופי הקרמל: מחממים על אש בינונית במחבת את הסוכר והגלוקוזה עד לקבלת גוון קרמל (כדאי מידי פעם לערבב עם כף עץ).
- מוסיפים את השמנת ומנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר (ניתן גם לחמם את השמנת כדקה במיקרוגל ולמזוג בזרזיף דק ובזהירות אל המחבת עם הקרמל).
- מערבבים בעזרת כף מעץ ומבשלים על להבה בינונית (לעיתים נוצרים גושים, יש להמשיך ולערבב עד שהגושים נמסים לתוך התערובת).
- מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים בבישול עוד 3-4 דקות לקבלת מרקם אחיד. מצננים מספר דקות.
- מוציאים את שכבת הבסיס מהמקפיא ומפזרים על גבי שכבת הבייגלה את הבוטנים החצויים.
- מוזגים על הבוטנים את הטופי קרמל ומחזירים להקפאה.
- מכינים את שכבת מוס השוקולד: ממיסים במיקרו בקערה את השוקולד המריר, שוקולד החלב, ממרח בייגלה והחמאה (בפולסים של כ-30 שניות, מערבבים עד לקבלת נוזל אחיד). מצננים לטמפ’ החדר.
- מקציפים במיקסר את השמנת לקצפת רכה! (היזהרו שלא להקציף יותר מידי).
- מעבירים 1/3 מתערובת השוקולד אל השמנת המוקצפת ומקפלים עם מרית .מוסיפים את 2/3 הנותרים מהשוקולד לקצפת ומקפלים לתערובת אחידה.
- שופכים את מוס השוקולד ומשטחים לשכבה אחידה. מעבירים להקפאה.
- מכינים את הגנאש: מעבירים לקערה את השוקולד המריר.
- מרתיחים את השמנת ושופכים על השוקולד. מערבבים עד להמסה מלאה.
- מצננים את הגנאש 2-3 דק ושופכים על מוס השוקולד בשכבה אחידה. מעבירים להקפאה של 8 שעות.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה, חמאת הבוטנים, פודינג הוניל ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
- מעבירים בעזרת כף תלוליות מהקצפת למרכז העוגה.
- מחלצים את העוגה הקפואה מהרינג (מומלץ לעבור עם מגבת חמה על השוליים החיצוניים של התבנית) ומקשטים בשברי חטיפים ובייגלה (לא חובה) ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (85)
במקום מטבעות שוקולד אפשר להשתמש בשוקולד רגיל באותה הכמות?
הי עמית. כן, אפשר