עוגת גבינה ושוקולד לבן עם אוכמניות
עוגת גבינה ושוקולד לבן עם אוכמניות זו עוגה קרמית, עשירה ומתוקה, מועשרת בשוקולד לבן, שמגישים עם חופן של אוכמניות טריות, המעניקות קונטרה חמצמצה
עוגת גבינה ושוקולד לבן עם אוכמניות זו עוגה קרמית, עשירה ומתוקה, מועשרת בשוקולד לבן, שמגישים עם חופן של אוכמניות טריות, המעניקות קונטרה חמצמצה
- קרין גורן
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עוגה קרמית, עשירה ומתוקה, מועשרת בשוקולד לבן. אני מגישה אותה עם חופן של אוכמניות טריות, המעניקות לה קונטרה חמצמצה. אם אין אוכמניות טריות, השתמשו בדובדבנים מתוקים משומרים בסירופ (מסוננים כמובן). לפעמים אני מכינה אותה גם בגרסה אישית (כמו בתמונה) – פשוט מכינים בתבניות אישיות ואופים 30 דקות בלבד.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
150 גרם פתי בר וניל
-
100 גרם חמאה
-
1/2 כפית גרידת לימון
מלית גבינה
-
750 גרם גבינה לבנה 5%
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
6 ביצים L
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
300 גרם שוקולד לבן
קישוט
-
1 קופסה אוכמניות טריות
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת וקליפת לימון ומהדקים בעזרת כף לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
- מכינים את מלית הגבינה ואופים: חממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- טורפים יחד (לא מקציפים!) גבינה, סוכר וביצים.
- מחממים במיקרוגל (או על אש קטנה) שמנת מתוקה ושוקולד לבן, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
- מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
- יוצקים את המלית על התחתית ואופים כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רכה ורוטטת במרכז (היא לא אמורה להזהיב). מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים לפחות (עדיף למשך הלילה).
- מקשטים ומגישים: מפזרים על העוגה אוכמניות טריות ומגישים.
כל המתכונים המצויינים של קרין גורן לשבועות
עוגת גבינה באסקית של קרין גורן
מתכון עוגת גבינה ועוגיות אוראו של קרין גורן
גביניות: מעטפות בצק שמרים במלית גבינה מתוקה
בולמס - לחמניות ממולאות מנגולד וגבינות מהמטבח הבולגרי
קל ומרשים: עוגת סופלה גבינה של קרין גורן
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת וקליפת לימון ומהדקים בעזרת כף לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
- מכינים את מלית הגבינה ואופים: חממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- טורפים יחד (לא מקציפים!) גבינה, סוכר וביצים.
- מחממים במיקרוגל (או על אש קטנה) שמנת מתוקה ושוקולד לבן, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
- מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
- יוצקים את המלית על התחתית ואופים כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רכה ורוטטת במרכז (היא לא אמורה להזהיב). מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים לפחות (עדיף למשך הלילה).
- מקשטים ומגישים: מפזרים על העוגה אוכמניות טריות ומגישים.
כל המתכונים המצויינים של קרין גורן לשבועות
עוגת גבינה באסקית של קרין גורן
מתכון עוגת גבינה ועוגיות אוראו של קרין גורן
גביניות: מעטפות בצק שמרים במלית גבינה מתוקה
בולמס - לחמניות ממולאות מנגולד וגבינות מהמטבח הבולגרי
קל ומרשים: עוגת סופלה גבינה של קרין גורן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (49)
לאחר הרבה זמן שלא הכנתי את העוגה הכנתי אותה בהפרדת ביצים הקצפתי את החלבון עם הסוכר וטרפתי חלמון עם הגבינה והשוקולד וקיפלתי לאיחוד האם זה יצא טוב?
כן, אמור לצאת מצוין. אשמח לדעת איך יצא!