כמו חופשה מפנקת באילת: עוגת גבינה חמה של בית מלון
עוגת גבינה חמה של בית מלון זו עוגת גבינה אפויה, טעימה ופשוטה להכנה, חתוכה לריבועים, ממש כמו זו שמגישים בתבנית ענקית בארוחות הבוקר בבתי מלון
עוגת גבינה חמה של בית מלון זו עוגת גבינה אפויה, טעימה ופשוטה להכנה, חתוכה לריבועים, ממש כמו זו שמגישים בתבנית ענקית בארוחות הבוקר בבתי מלון
- קרין גורן
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
העוגה שמזכירה לי את טעמו המתוק של החופש – עוגת גבינה חמה, חתוכה לריבועים, כמו זו שמגישים בתבנית ענקית בארוחות הבוקר בבתי מלון.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
1 1/2 ק"ג גבינה לבנה 5%
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
6 ביצים L
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1/4כוס או 40 גרם קמח לבן
-
1/4כוס או 40 גרם קורנפלור
-
1כוס או 150 גרם צימוקים בהירים
הגשה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- בקערה גדולה טורפים גבינה וסוכר ומניחים בצד ל-5 דקות עד שהסוכר נמס. טורפים פנימה (לא מקציפים!) ביצים.
- מעבירים כ-1/3 מהתערובת לקערה קטנה יותר. מוסיפים (לקערה הקטנה) אינסטנט פודינג, קמח וקורנפלור. טורפים היטב עד שכל הגושים נעלמים. מחזירים את התערובת מהקערה הקטנה לגדולה ומערבבים. מערבבים פנימה צימוקים, אם רוצים.
- מוזגים את תערובת הגבינה לתבנית משומנת ואופים כשעה ורבע, עד שהעוגה תפוחה בשוליים ויציבה כמעט לגמרי (מעט רוטטת כשמזיזים את התבנית). העוגה אמורה להישאר בהירה (רק מתחילה להזהיב).
- מצננים מעט עד שהעוגה חוזרת לנפחה המקורי ומתייצבת מספיק כדי לאפשר חיתוך (בין 10 דקות לחצי שעה, לפי הסבלנות שלכם).
- פורסים לריבועים, מקשטים במייפל, בסירופ שוקולד או בדבש ומגישים בתבנית לשולחן (ממש כמו בבית מלון).
- שומרים במקרר ומגישים מחומם.
כל המתכונים הכי טעימים לחג השבועות - עוגות גבינה, חטיפי גבינה, פיצות…
בית לזית, זיתוניות, וילה לזית או פשוט החטיפים הכי טעימים ביקום!
קנלוני בטטות וגבינות - כי מתכון מנצח לא מחליפים בחיים!
לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ
פינגר פוד לשבועות - אצבעות גבינה קריספיות
עוגת הגבינה הבלתי נשכחת של רביבה - עוגת גבינה ושוקולד לבן
ביסים קטנים ומושלמים: כדורי מק אנד צ’יז מטוגנים
קציצות קישואים עם גבינה בולגרית והזמנה לריקוד צמוד
בואיקוס - לחמניות הגבינה של סבתא רוזה הבולגריה
סהרוני גבינה מלוחים שילדים מאוד אוהבים
פשטידת תירס ב-10 דקות
כמו באמריקה - קראק פאי ממכר של קרין גורן ונועה רוזין
קאוורמה או בניצה, זה לא משנה - מתכון למחמם הרשמי של החורף!
עוגת הגבינה הגאונית של קרין גורן - עוגת ספירלה גבינה ושוקולד
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- בקערה גדולה טורפים גבינה וסוכר ומניחים בצד ל-5 דקות עד שהסוכר נמס. טורפים פנימה (לא מקציפים!) ביצים.
- מעבירים כ-1/3 מהתערובת לקערה קטנה יותר. מוסיפים (לקערה הקטנה) אינסטנט פודינג, קמח וקורנפלור. טורפים היטב עד שכל הגושים נעלמים. מחזירים את התערובת מהקערה הקטנה לגדולה ומערבבים. מערבבים פנימה צימוקים, אם רוצים.
- מוזגים את תערובת הגבינה לתבנית משומנת ואופים כשעה ורבע, עד שהעוגה תפוחה בשוליים ויציבה כמעט לגמרי (מעט רוטטת כשמזיזים את התבנית). העוגה אמורה להישאר בהירה (רק מתחילה להזהיב).
- מצננים מעט עד שהעוגה חוזרת לנפחה המקורי ומתייצבת מספיק כדי לאפשר חיתוך (בין 10 דקות לחצי שעה, לפי הסבלנות שלכם).
- פורסים לריבועים, מקשטים במייפל, בסירופ שוקולד או בדבש ומגישים בתבנית לשולחן (ממש כמו בבית מלון).
- שומרים במקרר ומגישים מחומם.
כל המתכונים הכי טעימים לחג השבועות - עוגות גבינה, חטיפי גבינה, פיצות…
בית לזית, זיתוניות, וילה לזית או פשוט החטיפים הכי טעימים ביקום!
קנלוני בטטות וגבינות - כי מתכון מנצח לא מחליפים בחיים!
לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ
פינגר פוד לשבועות - אצבעות גבינה קריספיות
עוגת הגבינה הבלתי נשכחת של רביבה - עוגת גבינה ושוקולד לבן
ביסים קטנים ומושלמים: כדורי מק אנד צ’יז מטוגנים
קציצות קישואים עם גבינה בולגרית והזמנה לריקוד צמוד
בואיקוס - לחמניות הגבינה של סבתא רוזה הבולגריה
סהרוני גבינה מלוחים שילדים מאוד אוהבים
פשטידת תירס ב-10 דקות
כמו באמריקה - קראק פאי ממכר של קרין גורן ונועה רוזין
קאוורמה או בניצה, זה לא משנה - מתכון למחמם הרשמי של החורף!
עוגת הגבינה הגאונית של קרין גורן - עוגת ספירלה גבינה ושוקולד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (44)
היי, אם אני רוצה להכין עוגת פס אפשרי עם חצי מהכמות?
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק, אבל צריך שליש מהכמויות שרשומות במתכון.
מה יכול לגרום לזה שהעוגה לא נאפתה מבפנים , עשיתי הכל כמו ההוראות )וזה לא פעם ראשונה שמכינה אותה ותמיד יצאה מעולה) אבל הפעם היא יצאה לי לא אפויה ממש:-(
האם שינית משהו? סוג גבינה? תבנית? תנור?