עוגת גבינה פירורים מעלפת של קרין גורן

עוגת גבינה פירורים מדהימה וקלה מאוד להכנה עם בסיס פריך, מלית גבינה עשירה ורכה במיוחד בניחוח וניל עם תוספת של שמנת חמוצה ומעל הכל פירורים פריכים וזהובים
עוגת גבינה פירורים מדהימה וקלה מאוד להכנה עם בסיס פריך, מלית גבינה עשירה ורכה במיוחד בניחוח וניל עם תוספת של שמנת חמוצה ומעל הכל פירורים פריכים וזהובים
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

את העוגה הזו פיתחתי בלי לשים לב. בכל פעם שהייתי מכינה את המתכון הרגיל (והנהדר) שלי לעוגת גבינה פירורים, הייתי עושה בו שינוי קטנטן. רק אחרי תקופה ארוכה הבנתי שבעצם נוצרה כאן גרסה חדשה ושנוצרה עוגת גבינה פירורים פשוט מעלפת, שאני אוהבת לא פחות (ואולי אפילו יותר). יש בה הרבה יותר פירורים פריכים מלמעלה, יותר פודינג וניל במלית, לייצוב ומתיקות, וגם תוספת של שמנת חמוצה במלית שנותנת נגיעה של חמצמצות שמזכירה לי עוגת גבינה פירורים של פעם.

עוגות גבינה
קרין גורן
X

מצרכים להכנת עוגת גבינה פירורים

מצרכים להכנת עוגת גבינה פירורים


מלית גבינה


אופן הכנה

  1. בצק עוגת גבינה פירורים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במעבד מזון מעבדים קמח, אבקת אפייה, 1/3 כוס סוכר, סוכר וניל וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק פירורי.
  3. לתחתית - משמנים את תבנית העוגה. מהדקים בידיים מחצית מהבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית.
  4. לפירורים - משטחים את החצי הנותר של הבצק בתבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה (גודל התבנית לא משנה).
  5. מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
  6. מלית עוגת גבינה פירורים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, כוס סוכר, אינסטנט פודינג ושמנת חמוצה עד לקבלת קרם יציב.
  7. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים גבינה ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
  8. משטחים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה.
  9. מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי, לקבלת פירורים. מפזרים בעדינות את הפירורים מעל מלית הגבינה.
  10. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות.
  11. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.

רוצים לרכוש מתנה מיוחדת לעובדים לחג? מארז “שוגר מאמא” - רב המכר החדש של קרין גורן עם המתכונים האהובים מהאוסף הפרטי שלה! לפרטים נוספים לחצו כאן!

רוצים להכין עוגת גבינה ושוקולד לבן בלתי נשכחת? לחצו כאן!

עוגת גבינה באסקית מושלמת

מתכון עוגת גבינה ועוגיות אוראו

קל ומרשים: עוגת סופלה גבינה


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (631)

Avatar

    Avatar
    מיתר

    היי אשמח להכין בפעם הראשונה עוגת גבינה פירורים ולא בטוחה אם לקנות שמנת מתוקה להקצפה 32% או לקנות שמנת להקצפה 38% (לא כתוב עליה מתוקה) זה משנה? ואיזה תבנית עליי לקנות כדי שהדפנות יהיו נשלפות? איך זה נקרא? תודה על עזרתך ועל המתכון המצוין

      Avatar
      קרין גורן

      היי מיתר,
      שמנת להקצפה 38%
      לרכוש תבנית עגולה 24 ס”מ עם דפנות נשלפות

    Avatar
    מיתר

    היי , אשמח להכין את המתכון ורציתי לשאול איזה תבנית עליי לרכוש כדי להכין

      Avatar
      קרין גורן

      היי מיתר, תבנית עגולה 24 ס”מ

    Avatar
    סתיו עקיבא

    היי קודם כל המתכון של העוגה אחד הטובים שמשתמשת בו שנים אבל הבא זה היחידה שבכל פעם קורה לי שיום אחרי יש לי בתחתית נוזלים שמופרשים ממנה, למה זה קורה ?

      Avatar
      קרין גורן

      היי סתיו, הנוזלים מצטברים, אם אינך מגישה את העוגה לאחר יום, ניתן גם להקפיאה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות