עוגת גבינה-שוקולד-קרמל

קינוח לאנשים שלא מצליחים להחליט: עוגת גבינה-שוקולד-קרמל. לא בדיוק עוגת גבינה, גם לא ממש עוגת שוקולד או עוגת קרמל - אלא שילוב מעלף של שלושתן
קינוח לאנשים שלא מצליחים להחליט: עוגת גבינה-שוקולד-קרמל. לא בדיוק עוגת גבינה, גם לא ממש עוגת שוקולד או עוגת קרמל - אלא שילוב מעלף של שלושתן
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 12 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 12 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

זו לא בדיוק עוגת גבינה, גם לא ממש עוגת שוקולד או עוגת קרמל – אלא שילוב מעלף של שלושתן.

פישטתי את אופן הכנת הקרמל להרתחה של סירופ סוכר, עד שכל המים בו מתאדים ונותר רק סוכר נמס (שזה בדיוק קרמל) שאותו הופכים לטופי בהוספת שמנת מתוקה. וזו רק ההתחלה…

עוגות גבינה
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


טופי קרמל

תערובת גבינה-שוקולד-קרמל


אופן הכנה

  1. מכינים את תחתית השוקולד ומקפיאים: במעבד מזון טוחנים את העוגיות לפירורים. מוסיפים חמאה מומסת וטוחנים לתערובת במרקם של חול רטוב.
  2. מעבירים לתבנית משומנת ומהדקים בעזרת כף לתחתית התבנית. שומרים במקפיא עד להרכבת העוגה.
  3. מכינים טופי-קרמל: בסיר גדול על להבה בינונית מחממים מים וסוכר תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מגבירים להבה, מביאים את הסירופ לרתיחה ומבשלים ללא ערבוב, עד שכל המים מתאדים והסירופ הופך לקרמל זהוב (בערך 5 דקות). מיד מוסיפים את השמנת המתוקה (זהירות! התערובת לוהטת ומבעבעת), מנמיכים להבה וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב, עד שכל הגושים נמסים ומתקבל רוטב חלק וסמיך (זה לוקח בערך דקה). מסירים מהאש ומצננים מעט.
  4. מכינים את תערובת הגבינה-שוקולד-קרמל, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-140 מעלות. שמים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור (ליצירת סביבה עשירה באדים).
  5. מוסיפים לטופי-קרמל החם את השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים גבינה לבנה, גבינת שמנת ושמנת חמוצה וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה.
  6. טורפים פנימה את הביצים (לא מקציפים).
  7. מוזגים את התערובת על התחתית הקפואה ואופים כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רוטטת מעט במרכז (היא לא אמורה לתפוח כמעט בכלל. אם היא תופחת סימן שהתנור חם מדי).
  8. מקררים לילה ומגישים: מניחים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר להמשך צינון והתייצבות למשך הלילה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים קר או בטמפ’ החדר. שומרים במקרר.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    אביה

    היי כמה זמן מראש אפשר להכין את הטופי קרמל?

      Foody team
      מערכת Foody

      עדיף לא להכין מראש

קטגוריות