-
מרכיבים16
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עוגת גבינה בלי ביצים?! תגידו שהשתגעתי, אבל רציתי לפתח מתכון לעוגת גבינה מושקעת כדי שגם האלרגיים לביצים יוכלו ליהנות מעוגות בחג השבועות. אז הכנתי מלית גבינה נימוחה (מיוצבת עם פודינג במקום ביצים), הוספתי ציפוי פירורים פריך (מלמעלה וגם בתחתית), והמון תפוחים מזוגגים (וגם צימוקים) בפנים. העוגה לא גבוהה ואוורירית כמו עוגות הגבינה שאנחנו רגילים לאכול, אבל היא עשירה ונימוחה ונהדרת – כולם כולל כולם ילקקו את האצבעות.
מרכיבים 16 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית ופירורים
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
1/4כוס או 80 גרם סוכר חום כהה
-
1 כפית קינמון טחון
-
180 גרם חמאה קרה
תפוחים
-
4 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים
-
20 גרם חמאה
-
3 כפות סוכר חום כהה
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
תערובת גבינה
-
1 ק"ג גבינה לבנה 5%
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1/4כוס או 40 גרם קמח לבן
-
1/4 כפית אבקת אפייה
-
1/4 כפית גרידת לימון
-
2 כפות מיץ לימון
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ואופים את התחתית: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במעבד מזון מעבדים יחד קמח, סוכר, סוכר חום, קינמון וקוביות החמאה עד לקבלת תערובת פירורית.
- מפזרים 1/2 מכמות הפירורים על תחתית תבנית משומנת ומהדקים בידיים לקבלת בצק בשכבה דקה ואחידה. שומרים את יתרת הפירורים במקרר עד להרכבה.
- אופים 15-20 דקות, עד להזהבה. מצננים.
- מבשלים את התפוחים ומצננים: מקלפים את התפוחים, מנקים מליבה וחותכים לקוביות גדולות. במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים את התפוחים, הצימוקים והסוכר החום ומבשלים על להבה בינונית כ-5 דקות, עד שהתפוחים מתרככים מעט ומקבלים צבע וריח של קרמל. מסירים מהאש, מסננים (אין צורך בנוזלים) ומצננים.
- מכינים את תערובת הגבינה: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- בקערה טורפים גבינה, סוכר, פודינג, קמח ואבקת אפייה לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים קליפה ומיץ לימון וטורפים לתערובת אחידה.
- מרכיבים ואופים: מפזרים את התפוחים המבושלים על הבצק האפוי, משטחים מעל את תערובת הגבינה ומפזרים מעל את הפירורים ששמרנו במקרר.
- אופים כשעה, עד שהפירורים זהובים ומלית הגבינה תפוחה וכמעט יציבה (מעט רוטטת כשמזיזים את התבנית).
- מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שפורסים ומגישים. שומרים מכוסה במקרר ומגישים קר.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ואופים את התחתית: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במעבד מזון מעבדים יחד קמח, סוכר, סוכר חום, קינמון וקוביות החמאה עד לקבלת תערובת פירורית.
- מפזרים 1/2 מכמות הפירורים על תחתית תבנית משומנת ומהדקים בידיים לקבלת בצק בשכבה דקה ואחידה. שומרים את יתרת הפירורים במקרר עד להרכבה.
- אופים 15-20 דקות, עד להזהבה. מצננים.
- מבשלים את התפוחים ומצננים: מקלפים את התפוחים, מנקים מליבה וחותכים לקוביות גדולות. במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים את התפוחים, הצימוקים והסוכר החום ומבשלים על להבה בינונית כ-5 דקות, עד שהתפוחים מתרככים מעט ומקבלים צבע וריח של קרמל. מסירים מהאש, מסננים (אין צורך בנוזלים) ומצננים.
- מכינים את תערובת הגבינה: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- בקערה טורפים גבינה, סוכר, פודינג, קמח ואבקת אפייה לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים קליפה ומיץ לימון וטורפים לתערובת אחידה.
- מרכיבים ואופים: מפזרים את התפוחים המבושלים על הבצק האפוי, משטחים מעל את תערובת הגבינה ומפזרים מעל את הפירורים ששמרנו במקרר.
- אופים כשעה, עד שהפירורים זהובים ומלית הגבינה תפוחה וכמעט יציבה (מעט רוטטת כשמזיזים את התבנית).
- מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שפורסים ומגישים. שומרים מכוסה במקרר ומגישים קר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (5)
היי , נסיתי את המתכון הזה , כמובן טעים , תהיתי אם אפשר לשלב בתערובת הגבינה גם 2 חלמונים להעשרת הטעם ? האם זה יפגע במרקם או בטעם ? אודה לך לתשובה
ממליצים להכין את המתכון הזה כפי שהוא כתוב. אין צורך בהוספת ביצים – זה יפגע ביחסים של שאר המצרכים
הכנתי היום את עוגת הגבינה שהראת לפני שבוע יצא יאמי תודה
לדעתי יש פה טעות במקום קמח צריך קונפלור פעם אחרונה שהכנתי עוגת גבינה של קרין עם קמח יצא לי דחוס וכבד
במקרה הזה לא משנה אם זה קמח או קורנפלור – הכמות ממש קטנה