עוגת גלידה נוזלת
תומר אומנסקי וקרין גורן הולכים להפיל אתכם מהרגליים עם עוגה חגיגית ויפה במיוחד: עוגת גלידה נשפכת. עוגת מוס שוקולד על בסיס בראוני עם עיטור משגע
תומר אומנסקי וקרין גורן הולכים להפיל אתכם מהרגליים עם עוגה חגיגית ויפה במיוחד: עוגת גלידה נשפכת. עוגת מוס שוקולד על בסיס בראוני עם עיטור משגע
- קרין גורן
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל 24 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 24 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית עגולה 20 ס"מ
בסיס בראוני
-
100 גרם שוקולד מריר
-
20 גרם מטבעות שוקולד לבן
-
100 גרם חמאה
-
200 גרם סוכר לבן
-
2 ביצים L
-
130 גרם קמח לבן
מוס שוקולד חלב
-
10 גרם אבקת ג’לטין
-
60 גרם מים
-
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%לגנאש
-
400 גרם שוקולד חלב
-
700 גרם שמנת מתוקה 38%למוס
ציפוי
קישוט ותוספות למוס (לא חובה)
-
4 כפות סוכריות צבעוניות
-
6 עוגיות אוראו בינוניותשבורות גס
-
4 חטיף שוקולד בינוניים
-
3 גביע ופל לגלידה בינוניים
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- ממיסים את השוקולדים עם החמאה (בבן מארי או במיקרו) מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
- מוסיפים את הביצים. מקפלים את הקמח פנימה עד איחוד.
- אופים 20 דקות.
- מכינים את מוס שוקולד החלב: מערבבים היטב את הג’לטין במים ומכניסים למקרר לרבע שעה. ממיסים במיקרו בפולסים של 10 שניות.
- מעבירים את השוקולד חלב לקערה. מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב לתערובת אחידה ומוסיפים את הג’לטין (אחרי ההמסה במיקרו).
- מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה (700 גרם) ומקפלים לתוך תערובת השוקולד (ניתן להוסיף למוס שברי עוגיות, שוקולדים וכד’).
- מעבירים חלק מהמוס לתבנית סיליקון בצורת כדורים ומקפיאים 3 כדורים.
- שופכים את המוס מעל הבראוניז ומקפיאים.
- מכינים את ציפוי הטופי קרמל: מחממים מעט את הממרח במיקרוגל ומעבירים לשקית זילוף.
- מזלפים את הציפוי על העוגה הקפואה (מתקבלים טפטופים דקים ויפים). מקשטים בשאר הקישוטים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- ממיסים את השוקולדים עם החמאה (בבן מארי או במיקרו) מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
- מוסיפים את הביצים. מקפלים את הקמח פנימה עד איחוד.
- אופים 20 דקות.
- מכינים את מוס שוקולד החלב: מערבבים היטב את הג’לטין במים ומכניסים למקרר לרבע שעה. ממיסים במיקרו בפולסים של 10 שניות.
- מעבירים את השוקולד חלב לקערה. מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב לתערובת אחידה ומוסיפים את הג’לטין (אחרי ההמסה במיקרו).
- מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה (700 גרם) ומקפלים לתוך תערובת השוקולד (ניתן להוסיף למוס שברי עוגיות, שוקולדים וכד’).
- מעבירים חלק מהמוס לתבנית סיליקון בצורת כדורים ומקפיאים 3 כדורים.
- שופכים את המוס מעל הבראוניז ומקפיאים.
- מכינים את ציפוי הטופי קרמל: מחממים מעט את הממרח במיקרוגל ומעבירים לשקית זילוף.
- מזלפים את הציפוי על העוגה הקפואה (מתקבלים טפטופים דקים ויפים). מקשטים בשאר הקישוטים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (42)
היי אפשר בבקשה המרה של המידות לתבנית של 22?
היי יעל, יכולה להשתמש באותן הכמויות לתבנית 22, היא פשוט תצא מעט נמוכה יותר