-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עוגת דבש מיוחדת בזכות ניחוח צ’אי מסאלה – זה נשמע מתוחכם אבל בסך הכל מדובר בתה משקית שמוסיף ניחוח מופלא. עוגה שנשמרת מצוין אפילו שבועיים.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 1/2 כוסות קמח תופח
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
4 ביצים L
-
1 כוס שמן קנולה
-
1 כוס סוכר לבן
-
1 כוס דבש
-
2 כפיות קינמון טחון
-
1 כפית ג’ינג’ר טחון
-
1 קורט ציפורן טחון
-
1 כוס תה צ’אי מסאלה
-
1 חופן תמר מג’הול
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות. מגלענים וחותכים גס תמרים.
- מנפים יחד קמח תופח ואבקת סודה לשתייה בקערה גדולה.
- טורפים בקערה נפרדת ביצים עם שמן (למדוד ראשון לפני הדבש, באותה כוס מדידה, כדי שהדבש יחליק החוצה), דבש, סוכר, קינמון, ג’ינג’ר וציפורן.
- יוצרים גומה בתערובת הקמח, ויוצקים אליה את הנוזלים. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. יוצקים תה רותח לתערובת בפעמיים שלוש, וטורפים היטב לקבלת בלילה אחידה ודלילה. מערבבים פנימה תמרים לחים.
- יוצקים מיד את הבלילה לתבנית משומנת בתרסיס שמן. מקפידים שגובה הבלילה לא יעלה על 2/3 מגובה הדפנות, כי העוגה תופחת מאוד במהלך האפייה.
- אופים 45-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש כמעט לגמרי (עם פירורים לחים).
- מאחסנים עד 10 ימים מכוסה בניילון נצמד.
כל המתכונים המתוקים לראש השנה:
עוגת גזר ודבש אוורירית במיוחד
פינוק ב-10 דקות: עוגת טחינה וסילאן משגעת!
בורקס תפוחים ודבש ברוטב יוגורט ודבש כמו של אושרי וירדן מ-MKR
עוגת דבש גבוהה וחגיגית
מלכות ראש השנה - דובשניות של קרין גורן
לחמניות רימונים מתוקות מקמח מלא
לפני שבא לקיץ סוף - פוקצ’ה עם ענבים ודבש
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות. מגלענים וחותכים גס תמרים.
- מנפים יחד קמח תופח ואבקת סודה לשתייה בקערה גדולה.
- טורפים בקערה נפרדת ביצים עם שמן (למדוד ראשון לפני הדבש, באותה כוס מדידה, כדי שהדבש יחליק החוצה), דבש, סוכר, קינמון, ג’ינג’ר וציפורן.
- יוצרים גומה בתערובת הקמח, ויוצקים אליה את הנוזלים. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. יוצקים תה רותח לתערובת בפעמיים שלוש, וטורפים היטב לקבלת בלילה אחידה ודלילה. מערבבים פנימה תמרים לחים.
- יוצקים מיד את הבלילה לתבנית משומנת בתרסיס שמן. מקפידים שגובה הבלילה לא יעלה על 2/3 מגובה הדפנות, כי העוגה תופחת מאוד במהלך האפייה.
- אופים 45-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש כמעט לגמרי (עם פירורים לחים).
- מאחסנים עד 10 ימים מכוסה בניילון נצמד.
כל המתכונים המתוקים לראש השנה:
עוגת גזר ודבש אוורירית במיוחד
פינוק ב-10 דקות: עוגת טחינה וסילאן משגעת!
בורקס תפוחים ודבש ברוטב יוגורט ודבש כמו של אושרי וירדן מ-MKR
עוגת דבש גבוהה וחגיגית
מלכות ראש השנה - דובשניות של קרין גורן
לחמניות רימונים מתוקות מקמח מלא
לפני שבא לקיץ סוף - פוקצ’ה עם ענבים ודבש
הערות
- הכמויות מספיקות ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בבקה בקוטר 24 ס"מ.
הערות
- הכמויות מספיקות ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בבקה בקוטר 24 ס"מ.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (23)
העוגה יוצאת נהדרת, מאוד טעימה, לא יודעת למה לפעמים היא לא נחלצת בשלמותה מהתבנית קוגהלוף ולפעמים נחלצת בשלמותה, יכול להיות שלא שימנתי מספיק את התחתית?
היי פרימה, אכן יתכן שלא שימנת מספיק את התבנית
יעבוד עם ממרח תמרים?
יעבוד, אבל יכול להשתלט על הטעם. היתרון של התמרים הלחים הוא שהם “מבצבצים” בביס ולא משתלטים על כל העוגה