עוגת היער הלבן – עוגת שכבות קצפת ותותים

עוגת היער הלבן - עוגה שכבות חגיגית ויפהפיה המורכבת מטורט וניל, קצפת רכה, תותים טריים ושוקולד לבן
עוגת היער הלבן - עוגה שכבות חגיגית ויפהפיה המורכבת מטורט וניל, קצפת רכה, תותים טריים ושוקולד לבן
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
עוגות מוס ושכבות
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


שכבות טורט

תותים וקישוט


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים 3 תבניות זהות בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.
  2. מפרידים את הביצים.
  3. מחממים את החמאה להמסה מלאה.
  4. חותכים את התותים לפרוסות.
  5. במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים במהירות בינונית במשך כדקה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עוד כמה שניות אחרי סיום הוספת הסוכר, לקבלת קצף מבריק וקרמי. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום, מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל ומקציפים לאט לאיחוד.
  6. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפייה ומקציפים לאט רק עד שהקמח נטמע בבלילה. מוסיפים את החמאה המומסת בהדרגה, תוך כדי הקצפה איטית, ומקציפים רק עד שהבלילה אחידה.
  7. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין התבניות. אופים 25 דקות להזהבה והתייצבות, או עד שקיסם יוצא יבש לגמרי. מצננים ורק אז מחלצים את שכבות הטורט מהתבניות.
  8. מכינים את הקצפת: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג לקרם יציב. מעבירים לשקית זילוף עם פיה משוננת רחבה.
  9. מניחים שכבה אחת של הטורט על צלחת הגשה. מזלפים את הקצפת לכיסוי ומיישרים. מסדרים את התותים בצפיפות מעל הקצפת.
  10. מכסים בשכבת העוגה השנייה, מזלפים את הקצפת ומסדרים את התותים.
  11. מכסים בשכבת הטורט האחרונה ומזלפים שושני קצפת לקישוט. מקשטים את כל שושנת הקצפת בתות שלם.
  12. מניחים נייר אפייה על תבנית או מגש. במיקרוגל ממיסים את השוקולד הלבן. מזלפים קשקושים של השוקולד המומס על נייר האפייה ומעבירים למקפיא ל-10 דקות, להתקשות. שוברים בידיים את קשקושי השוקולד ומסדרים בערימה במרכז העוגה.
  13. מגישים את העוגה מיד או שומרים במקרר עד ההגשה.

הערות

  • להכנת העוגה צריך 3 תבניות זהות בקוטר 22 ס"מ
  • לקבלת שוליים אחידים ללא קרום, משתמשים ברינג קטן מעט מגודל התבניות, בקוטר 20 בערך, כדי לקרוץ מכל שכבה עיגול אחיד

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (53)

Avatar

    Avatar
    מרים אלבז

    היי קרין היקרה אני רוצה להכין את הטורט בתבנית אחת מלבנית גדולה. השאלה היא – המיקסר לי מתקשה להקציף כמות כזאת של ביצים, הכל מתחיל לנזול. יש לך עצה בשבילי איך בכל זאת אוכל לעשות זאת? אם אקציף בשתי פעימות ואז אאחד את שתי הבלילות בסוף זה יצא טוב? או שההקצפה תאבד מהאווריריות שלה?

      Avatar
      קרין גורן

      הי מרים. אין בעיה לאחד שתי נגלות, בעדינות כדי לא לאבד את כל האוויר שבבלילה.

הצג עוד

קטגוריות