עוגת זברה
עוגת זברה היא אחת מעוגות הביסקוויטים הכי שוות שיש, ללא אפייה וממש קלה שמכינים מפתי בר שוקו ותערובת גבינה מתוקה וקטיפתית. המראה המרשים שלה נחשף בחיתוך הראשון
עוגת זברה היא אחת מעוגות הביסקוויטים הכי שוות שיש, ללא אפייה וממש קלה שמכינים מפתי בר שוקו ותערובת גבינה מתוקה וקטיפתית. המראה המרשים שלה נחשף בחיתוך הראשון
- קרין גורן
-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל 12 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
אין כמו עוגת זברה! זו העוגה הכי קלה ומהירה, אפשר להכין אותה בקלי קלות עם הילדים, והיא תמיד מתחסלת ראשונה על שולחן הקינוחים. קבלו את הגרסה הכי קלה שיש לעוגת הביסקוויטים הכי טעימה בעולם – עוגת זברה משגעת עם קרם גבינה מהיר ושכבות פתי בר יפהפיות במראה מרשים במיוחד שנחשף בחיתוך הראשון.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 12 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים להכנת עוגת זברה
מצרכים להכנת עוגת זברה
קרם עוגת זברה
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1/2כוס או 120 מ"ל חלב 3%
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
1גביע או 250 גרם גבינה לבנה 5%
-
20 פתי בר שוקולד בינוניים
להרטבת הביסקוויטים
-
1 כוס חלב 3%
קישוט עוגת זברה
-
100 גרם שוקולד חלב
אופן הכנה
- מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וסוכר, במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם. מוסיפים גבינה וממשיכים להקציף עוד 10 שניות.
- מוזגים את התערובת לתבנית המשומנת ומיישרים בעזרת לקקן. משאירים 2-3 כפות של קרם בצד (למריחה על העוגה אחרי הכנסת הביסקוויטים).
- טובלים ביסקוויט בחלב לזמן קצר (סופרים עד 3 ומוציאים).
- מכניסים את הביסקוויט הרטוב לתוך הקרם, עד שהוא נוגע בתחתית התבנית.
- ממשיכים באותו אופן עד שהתבנית מלאה בשורות צפופות של ביסקוויטים רטובים. מורחים מלמעלה את הקרם ששמרנו בצד, לכיסוי מלא של הביסקוויטים.
- מקפיאים את העוגה למשך הלילה. הופכים על מגש ומסירים את התבנית.
- מגררים שוקולד בפומפייה מעל העוגה. חותכים פרוסה מכל קצה של העוגה כדי לחשוף את דוגמת הזברה.
- מפשירים שעה במקרר ומגישים קר.
אופן הכנה
- מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וסוכר, במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם. מוסיפים גבינה וממשיכים להקציף עוד 10 שניות.
- מוזגים את התערובת לתבנית המשומנת ומיישרים בעזרת לקקן. משאירים 2-3 כפות של קרם בצד (למריחה על העוגה אחרי הכנסת הביסקוויטים).
- טובלים ביסקוויט בחלב לזמן קצר (סופרים עד 3 ומוציאים).
- מכניסים את הביסקוויט הרטוב לתוך הקרם, עד שהוא נוגע בתחתית התבנית.
- ממשיכים באותו אופן עד שהתבנית מלאה בשורות צפופות של ביסקוויטים רטובים. מורחים מלמעלה את הקרם ששמרנו בצד, לכיסוי מלא של הביסקוויטים.
- מקפיאים את העוגה למשך הלילה. הופכים על מגש ומסירים את התבנית.
- מגררים שוקולד בפומפייה מעל העוגה. חותכים פרוסה מכל קצה של העוגה כדי לחשוף את דוגמת הזברה.
- מפשירים שעה במקרר ומגישים קר.
הערות
- מכינים את העוגה בתבנית חד פעמית או סיליקון בלבד, כדי שהחילוץ יהיה נוח.
הערות
- מכינים את העוגה בתבנית חד פעמית או סיליקון בלבד, כדי שהחילוץ יהיה נוח.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (68)
כמה מינימום שעות במקפיא לפני ההוצאה?
היי רוני מינימום 10 שעות
תודה רבה יצא מעולה, האם אפשר להקפיא?
איזה כיף שיצא מעולה! אפשר להקפיא
אפשר להכין אותה פרווה?
היי אלישבע, כן, אפשר להמיר את המצרכים למוצרי פרווה: חמאה למחמאה, חלב לחלב צמחי (שקדים או סויה) שמנת מתוקה לשמנת צמחית וכד’.