-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל 6 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 6 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
6 ביצים L
-
1 כוס סוכר לבן
-
100 גרם שוקולד מריר
-
100 גרם שבבי קוקוס
-
2 כפות ברנדי
-
1/4 כפית גרידת לימון
-
4 כפות קמח מצה
הרטבת העוגה
-
3/4 כוס מים רותחים
-
1 כפית גדושה קפה נמס
קרם
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 כוס חלב 3%
-
1 כף סוכר לבן
קישוט
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מקציפים חלבונים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה. לאחר שנוצר קצף מוסיפים את החלמונים בזרם דק ומערבבים.
- מוסיפים את הברנדי, קליפת הלימון והקוקוס, ומקפלים לתערובת (מערבבים בתנועות עטיפה, בלי לשבור את הקצף).
- מוסיפים גם את השוקולד המריר ואת הקמח מצות ומערבבים בתנועות עטיפה.
- אופים כ- 20 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
- מוציאים מהתנור ומרטיבים את העוגה עם 3/4 כוס נס קפה חם. מקררים.
- מכינים את הקרם ומרכיבים: מקציפים יחד את ככל חומרי הקרם, עד קבלת קרם יציב. מורחים את הקרם על העוגה.
- מקשטים באגוזים קצוצים, שוקולד מריר מגורד, או פסים של שוקולד מומס (ממיסים שוקולד במיקרו, מדללים במעט שמן ומזלפים או מורחים פסי שוקולד מעל הקרם).
- מקררים את העוגה במקרר למשך 5-6 שעות לפחות לפני ההגשה.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מקציפים חלבונים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה. לאחר שנוצר קצף מוסיפים את החלמונים בזרם דק ומערבבים.
- מוסיפים את הברנדי, קליפת הלימון והקוקוס, ומקפלים לתערובת (מערבבים בתנועות עטיפה, בלי לשבור את הקצף).
- מוסיפים גם את השוקולד המריר ואת הקמח מצות ומערבבים בתנועות עטיפה.
- אופים כ- 20 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
- מוציאים מהתנור ומרטיבים את העוגה עם 3/4 כוס נס קפה חם. מקררים.
- מכינים את הקרם ומרכיבים: מקציפים יחד את ככל חומרי הקרם, עד קבלת קרם יציב. מורחים את הקרם על העוגה.
- מקשטים באגוזים קצוצים, שוקולד מריר מגורד, או פסים של שוקולד מומס (ממיסים שוקולד במיקרו, מדללים במעט שמן ומזלפים או מורחים פסי שוקולד מעל הקרם).
- מקררים את העוגה במקרר למשך 5-6 שעות לפחות לפני ההגשה.
הערות
- אפשר להחליף את קמח המצה הדק בכמות זהה של קמח תפו''א.
הערות
- אפשר להחליף את קמח המצה הדק בכמות זהה של קמח תפו''א.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)