עוגת טחינה ושומשום
עוגת טחינה ושומשום זו עוגה טעימה, רכה-רכה, נימוחה ונמסה בפה. היא פשוטה להכנה, והטחינה הגולמית מעניקה לה טעם וריח שישגעו כל מי שאוהב חלבה
עוגת טחינה ושומשום זו עוגה טעימה, רכה-רכה, נימוחה ונמסה בפה. היא פשוטה להכנה, והטחינה הגולמית מעניקה לה טעם וריח שישגעו כל מי שאוהב חלבה
- קרין גורן
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
העוגה הבחושה הזו היא בדיוק ההיפך מעוגת חנק – היא רכה-רכה, נימוחה ונמסה בפה. הטחינה הגולמית מעניקה לעוגה טעם וריח שישגעו כל מי שאוהב חלבה. כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור, אני מסוגלת לחסל חצי ממנה כמעט בלי להרגיש.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
שימון וקישוט תבנית
-
2 כפות טחינה גולמית
-
2 כפות שומשום
עוגה
-
3 ביצים L
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
1 שקית סוכר וניל
-
3/4כוס או 180 מ"ל שמן קנולה
-
1כוס או 240 מ"ל מיץ תפוזים
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
3/4כוס או 180 גרם טחינה גולמית
אופן הכנה
- משמנים ומקשטים את התבנית: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מברישים את התבנית בטחינה גולמית ומפזרים שומשום (זרעי השומשום יידבקו לטחינה).
- מכינים את העוגה ואופים: בקערה טורפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במשך דקה (בעזרת מטרפה, אין צורך במיקסר) עד שהתערובת מעלה קצף ומבהירה מעט. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי טריפה. מוסיפים מיץ תפוזים וטורפים לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים טחינה וטורפים כמה שפחות, רק עד שהיא נטמעת בתערובת.
- משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
- מצננים מעט, הופכים את העוגה על צלחת הגשה, פורסים ומגישים.
- שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר (עד 5 ימים).
אופן הכנה
- משמנים ומקשטים את התבנית: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מברישים את התבנית בטחינה גולמית ומפזרים שומשום (זרעי השומשום יידבקו לטחינה).
- מכינים את העוגה ואופים: בקערה טורפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במשך דקה (בעזרת מטרפה, אין צורך במיקסר) עד שהתערובת מעלה קצף ומבהירה מעט. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי טריפה. מוסיפים מיץ תפוזים וטורפים לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים טחינה וטורפים כמה שפחות, רק עד שהיא נטמעת בתערובת.
- משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
- מצננים מעט, הופכים את העוגה על צלחת הגשה, פורסים ומגישים.
- שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר (עד 5 ימים).
הערות
- אפשר להחליף את השומשום בשבבי קוקוס.
הערות
- אפשר להחליף את השומשום בשבבי קוקוס.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (77)
אני רוצה להכין את עוגת טחינה ושומשום אולם הכמויות כתובות בצורה שאינה מאפשר להבין כמה בדיוק צריך להוסיף לבלילה.
הי ציפי. המתכון מחולק גם למידה בכוסות וגם למידה בגרמים.
כמה ביצים?
היי ריקי, 3 ביצים, כפי שכתוב ברשימת המצרכים