עוגת טפטופים מטורפת של קרין גורן

קרין גורן מכינה עוגת טפטופים - עוגת שכבות שוקולד חגיגית וסופר מרשימה עם קרם קצפת, טפטופי גנאש שוקולד וערימת ממתקים מעל
קרין גורן מכינה עוגת טפטופים - עוגת שכבות שוקולד חגיגית וסופר מרשימה עם קרם קצפת, טפטופי גנאש שוקולד וערימת ממתקים מעל
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
עוגות מוס ושכבות
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


תבנית עגולה 20 ס"מ

עוגת שוקולד

קצפת

גנאש שוקולד

קישוט


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים 5 תבניות ומרפדים בנייר אפייה.
  2. מכינים את העוגות: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים 2 דקות, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עוד 5 דקות במהירות גבוהה. מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה. מנמיכים מהירות ומוסיפים את הרוויון, 1/2 מכמות הקפה והמים ואת החומרים היבשים. מקציפים במהירות בינונית לאיחוד. מוסיפים את שאר הקפה החם והמים ומקציפים. מחלקים ל-5 תבניות ואופים כ-35 דקות להתייצבות.
  3. מצננים לגמרי, מיישרים את פני העוגות בעזרת סכין וקורצים בעזרת הרינג לקבלת 5 עיגולים שווים.
  4. מכינים את הקצפת: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והאינסטנט פודינג לפי הטעם, לקצפת יציבה מאוד. אם מכינים יותר מיום מראש, עדיף להשתמש בשמנת צמחית.
  5. מניחים במרכז מגש/קרטון ההגשה כמה כפות של הקצפת, להדבקת התחתית. מניחים מעל שכבת העוגה הראשונה, ומורחים מעליה בערך 1 כוס קצפת. מניחים עוד שכבת עוגה ומורחים עליה את הקצפת. ממשיכים כך עד שנוצרת ערימה של 5 עוגות, עם ציפוי הקצפת בין השכבות ומעל.
  6. נועצים שיפוד ארוך במרכז העוגה, לייצוב השכבות. מורחים שכבה ראשונה של הקצפת על דפנות העוגה ומיישרים קצת. מעבירים למקרר להתייצבות ל-30 דקות.
  7. מורחים שכבה שנייה של הקצפת על הדפנות, מעל השכבה הראשונה, ומיישרים בעזרת פלטה ארוכה או סרגל. מעבירים למקרר להתייצבות לשעתיים, או למקפיא ל-30 דקות.
  8. מכינים את הגנאש: במיקרוגל מחממים 1/2 כוס השמנת המתוקה והשוקולד להמסה. מערבבים לרוטב אחיד ומעבירים לבקבוק לחיץ. יוצרים מעגל של טפטופי הגנאש בשוליים של פני העוגה. מוזגים את שאר הגנאש על פני העוגה ומיישרים. מעבירים למקרר להתייצבות ל-10 דקות.
  9. עורמים 3-2 כפות הקצפת במרכז העוגה להגבהת הממתקים. מסדרים את הממתקים בנדיבות, לקישוט, ומגישים או שומרים במקרר עד ההגשה.

הערות

  • להכנת העוגה צריך 5 תבניות בקוטר 20 ס"מ (אפשר חד פעמיות), רינג בקוטר 18 ס"מ לקריצה, וקרטון עבה במיוחד לעוגה, או צלחת הגשה חזקה
  • אפשר להחליף את הרוויון ב-3 כוסות חלב מעורבב עם 2 כפות חומץ, שנח 10 דקות, להחמצה
  • לקישוט אפשר להשתמש בשוקולד עם תוספות, עוגיות סנדביץ', גלילי ופל וכו'
  • טיפ לפרפקציוניסטים (לא חובה): לפני הקישוט בגנאש מחליקים את הקרם: מכינים כוס עם מים רותחים, לחימום הפלטה. מחליקים את הציפוי בעזרת הפלטה: מדי פעם טובלים אותה בכוס המים, לחימום, ומנגבים קצת לפני שממשיכים. מעבירים למקרר לקירור והתייצבות הציפוי מחדש
  • כדי לייצר את הטפטופים, מתקדמים תוך כדי לחיצה ומדי פעם עוצרים ולוחצים קצת יותר, כדי לאפשר לרוטב לטפטף על דפנות העוגה באותה נקודה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (78)

Avatar

      Avatar
      קרין גורן

      בעיקרון אפשר, אבל הטפטופים יהיו קטנים והעוגה תהיה פחות מרשימה

      Avatar
      קרין גורן

      לא, אפשר לוותר

      Avatar
      קרין גורן

      הי, מצטערת לשמוע. אפית מספיק זמן?

הצג עוד

קטגוריות