-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
היא מתאימה גם סתם למי שנגמרו הביצים במקרר, אבל את עוגת השוקולד הזו אני מקדישה באהבה לכל הילדים האלרגיים לביצים, שלא תמיד זוכים לעוגת יומולדת טעימה באמת. מכינים אותה בצ’יק – פשוט מערבבים הכל ואופים. אפשר להכין ממנה עוגה מלבנית ענקית, או עוגה עגולה גדולה וגבוהה (ותישאר עוד בלילה לכמה מאפינס).
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית מלבנית ענקית (תבנית תנור) - 40X32
עוגה
-
3כוסות או 420 גרם קמח לבן
-
2 1/4כוסות או 450 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 140 גרם אבקת קקאו
-
1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
-
2גביעי או 400 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 1/4כוסות או 300 מ"ל מי סודה
ציפוי שילדים אוהבים
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
50 גרם חמאה
-
2כפות או 30 מ"ל חלב 3%
-
2כפות או 20 גרם אבקת קקאו
-
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- מכינים את העוגה ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים יחד קמח, סוכר, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח. מוסיפים שמן, שמנת חמוצה, תמצית וניל ומי סודה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוזגים לתבנית ואופים: 45 דקות לתבנית תנור, 55 דקות לתבנית קפיצית וכ-25 דקות למאפינס. העוגות מוכנות כשקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
- מכינים את הציפוי, מצפים ומגישים: מערבבים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מוזגים את ציפוי השוקולד על העוגה. מניחים להתייצבות ל-10 דקות ומגישים. שומרים במקרר ומגישים קר או מחומם מעט במיקרוגל.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים יחד קמח, סוכר, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח. מוסיפים שמן, שמנת חמוצה, תמצית וניל ומי סודה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוזגים לתבנית ואופים: 45 דקות לתבנית תנור, 55 דקות לתבנית קפיצית וכ-25 דקות למאפינס. העוגות מוכנות כשקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
- מכינים את הציפוי, מצפים ומגישים: מערבבים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מוזגים את ציפוי השוקולד על העוגה. מניחים להתייצבות ל-10 דקות ומגישים. שומרים במקרר ומגישים קר או מחומם מעט במיקרוגל.
הערות
- הכמויות מספיקות לתבנית תנור עמוקה בגודל 30X40 ס"מ, תבנית עגולה בקוטר 26 וכמה מאפינס בתבנית שקעים.
- להכנת העוגה בגרסא טבעונית (ללא ביצים וללא מוצרי חלב) - מחליפים את השמנת החמוצה ב-300 מ"ל מעדן סויה וניל +כף מיץ לימון. בציפוי, משתמשים במרגרינה במקום חמאה ובחלב סויה במקום חלב. גרסא זו תתאים למי שרגיש גם לביצים וגם לחלב, או למי שרוצה עוגה כשרה-פרווה.
הערות
- הכמויות מספיקות לתבנית תנור עמוקה בגודל 30X40 ס"מ, תבנית עגולה בקוטר 26 וכמה מאפינס בתבנית שקעים.
- להכנת העוגה בגרסא טבעונית (ללא ביצים וללא מוצרי חלב) - מחליפים את השמנת החמוצה ב-300 מ"ל מעדן סויה וניל +כף מיץ לימון. בציפוי, משתמשים במרגרינה במקום חמאה ובחלב סויה במקום חלב. גרסא זו תתאים למי שרגיש גם לביצים וגם לחלב, או למי שרוצה עוגה כשרה-פרווה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (99)
לא מספיק הציפוי והאם ניתן במקום קמח רגיל לשים קמח תופח?
היי סלוה, זה רק גלייז, זה לא ציפוי מלא לעוגה