-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
ציפוי וקישוט
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מפרידים ביצים. ממיסים חמאה. במיקסר מקציפים חלמונים ו-2 כפות סוכר.
- בקערת מיקסר נפרדת מקציפים חלבונים ומוסיפים את 1/2 כוס הסוכר בהדרגה לקבלת קצף רך ויציב.
- מקפלים יחד את שתי התערובות המוקצפות. מנפים מעל קמח וקורנפלור ומקפלים.
- מוסיפים חמאה מומסת ומקפלים פנימה. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע.
- מקשטים את העוגה המוכנה: מניחים את העוגה על בסיס הקרטון ומיישרים את חלקה העליון בסכין. מורחים את כל פני העוגה בריבה מדוללת. לשים את המרציפן לריכוך. מרדדים לעובי 1/2 ס”מ על משטח מקומח במעט קורנפלור. מגלגלים את המרציפן על מערוך ומעבירים מעל העוגה. מהדקים לעוגה ומצמידים לדפנות. חותכים את העודפים.
- קושרים סרט כסף מסביב לעוגה. מברישים את פניה במים, מפרידים את הציור מהשקף ומניחים על העוגה. מפזרים מעט נצנצים אכילים ומסיימים בעלי כותרת של וורדים.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מפרידים ביצים. ממיסים חמאה. במיקסר מקציפים חלמונים ו-2 כפות סוכר.
- בקערת מיקסר נפרדת מקציפים חלבונים ומוסיפים את 1/2 כוס הסוכר בהדרגה לקבלת קצף רך ויציב.
- מקפלים יחד את שתי התערובות המוקצפות. מנפים מעל קמח וקורנפלור ומקפלים.
- מוסיפים חמאה מומסת ומקפלים פנימה. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע.
- מקשטים את העוגה המוכנה: מניחים את העוגה על בסיס הקרטון ומיישרים את חלקה העליון בסכין. מורחים את כל פני העוגה בריבה מדוללת. לשים את המרציפן לריכוך. מרדדים לעובי 1/2 ס”מ על משטח מקומח במעט קורנפלור. מגלגלים את המרציפן על מערוך ומעבירים מעל העוגה. מהדקים לעוגה ומצמידים לדפנות. חותכים את העודפים.
- קושרים סרט כסף מסביב לעוגה. מברישים את פניה במים, מפרידים את הציור מהשקף ומניחים על העוגה. מפזרים מעט נצנצים אכילים ומסיימים בעלי כותרת של וורדים.
הערות
- לציפוי וקישוט העוגה תצטרכו: תחתית קרטון מוכספת לבסיס, סרט כסף רחב לקשירה מסביב לעוגה, 5 וורדים אדומים טבעיים לא מרוססים, תמונה מודפסת על דף אכיל, מים (להברשת המרציפן), נצנצים אכילים.
הערות
- לציפוי וקישוט העוגה תצטרכו: תחתית קרטון מוכספת לבסיס, סרט כסף רחב לקשירה מסביב לעוגה, 5 וורדים אדומים טבעיים לא מרוססים, תמונה מודפסת על דף אכיל, מים (להברשת המרציפן), נצנצים אכילים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (6)
איך מדביקים בצורה טובה דף אכיל?
ודאי שיש שכבה דקה של שוקולד \ ממרח אחר וככה זה יעזור לדף להידבק
היי , למה לא רואים תמונה של העוגה? והסרטה איך לעשות?
היי חני, אין תמונה ספציפית של העוגה כי זה משתנה בהתאם לדף האכיל שאת שמה! עקבי אחרי ההוראות ותצא לך עוגה מצוינת 🙂
אפשר לוותר על החמאה?
אפשר להחליף במחמאה