-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1 קובייה שמרים טריים
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
2 ביצים L
-
2 1/2כוסות או 600 מ"ג מים פושרים
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1 כף מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים.
- מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת, משמנים את פניו למניעת התייבשות בספריי שמן. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מעצבים, מתפיחים ואופים: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומגלגלים את הבצק לכדורים בגודל פינג-פונג.
- טובלים כל כדור בתערובת הביצה ומיד בקערית עם הציפוי הרצוי. מניחים בתבנית עגולה כך שהכדורים כמעט נוגעים זה בזה.
- מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (עכשיו הכדורים כבר ייגעו זה בזה).
- מחממים תנור ל-190 מעלות, מברישים ביתה טרופה ואופים עד להזהבה, כ-20 דקות.
- מגישים לשולחן בצורת עוגה וכל אחד מושך לעצמו לחמנייה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים.
- מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת, משמנים את פניו למניעת התייבשות בספריי שמן. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מעצבים, מתפיחים ואופים: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומגלגלים את הבצק לכדורים בגודל פינג-פונג.
- טובלים כל כדור בתערובת הביצה ומיד בקערית עם הציפוי הרצוי. מניחים בתבנית עגולה כך שהכדורים כמעט נוגעים זה בזה.
- מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (עכשיו הכדורים כבר ייגעו זה בזה).
- מחממים תנור ל-190 מעלות, מברישים ביתה טרופה ואופים עד להזהבה, כ-20 דקות.
- מגישים לשולחן בצורת עוגה וכל אחד מושך לעצמו לחמנייה.
הערות
- הכמויות מספיקות ל-3 תבניות בקוטר 26 ס"מ.
הערות
- הכמויות מספיקות ל-3 תבניות בקוטר 26 ס"מ.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
מה המשקל של כל כדור?
בין 30 ל-40 גרם
האם ניתן להתפיח במקרר? התםחה ראשונה או שניה? לפני שמסדרים בתבנית או אחרי? והאם אפשר להשתמש בדבש?
אפשר להשתמש בדבש. את ההתפחה הראשונה אפשר לעשות במקרר למשך הלילה.