עוגת מייפל בחושה של קרין גורן
עוגת מייפל בחושה וקלה להכנה - נהדרת לאירוח או סתם ככה ליד הקפה. היא פרווה, חגיגית, טעימה ומתוקה, וגם אפשר לאפות אותה בתבנית מיוחדת למראה מרשים במיוחד
עוגת מייפל בחושה וקלה להכנה - נהדרת לאירוח או סתם ככה ליד הקפה. היא פרווה, חגיגית, טעימה ומתוקה, וגם אפשר לאפות אותה בתבנית מיוחדת למראה מרשים במיוחד
- קרין גורן
-
מרכיבים8
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 8 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים להכנת עוגת מייפל
מצרכים להכנת עוגת מייפל
עוגת מייפל
-
4 ביצים M
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1 כוס סירופ מייפל
-
1כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח תופח
-
1כוס או 240 מ"ל מים רותחים
זילוף מעל
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה בעזרת תרסיס השמן. מרתיחים את המים בקומקום.
- במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר במשך 10 דקות במהירות מקסימלית. מוסיפים את סירופ המייפל ומקציפים קצרות לאיחוד.
- מוסיפים לאט את השמן תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים את הקמח התופח ומקציפים לאט עד שאין גושים.
- עוצרים את פעולת המיקסר, מוסיפים את המים הרותחים בבת אחת ובזהירות, ומקציפים לאט לאיחוד.
- מוזגים את הבלילה לתבנית ואופים 55 דקות, עד להזהבה.
- מצננים, מחלצים, מזלפים את המייפל מעל ומגישים.
רוצים לראות איך מכינים עוגת קינמון ואגוזים בחושה? לחצו כאן
עוגת אפרסמון וקינמון ללא גלוטן
טארט טאטן חבושים
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה בעזרת תרסיס השמן. מרתיחים את המים בקומקום.
- במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר במשך 10 דקות במהירות מקסימלית. מוסיפים את סירופ המייפל ומקציפים קצרות לאיחוד.
- מוסיפים לאט את השמן תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים את הקמח התופח ומקציפים לאט עד שאין גושים.
- עוצרים את פעולת המיקסר, מוסיפים את המים הרותחים בבת אחת ובזהירות, ומקציפים לאט לאיחוד.
- מוזגים את הבלילה לתבנית ואופים 55 דקות, עד להזהבה.
- מצננים, מחלצים, מזלפים את המייפל מעל ומגישים.
רוצים לראות איך מכינים עוגת קינמון ואגוזים בחושה? לחצו כאן
עוגת אפרסמון וקינמון ללא גלוטן
טארט טאטן חבושים
הערות
- אפשר לשדרג את העוגה בתוספת של 1 כוס שברי אגוזי פקאן ולקבל עוגת מייפל ופקאן.
הערות
- אפשר לשדרג את העוגה בתוספת של 1 כוס שברי אגוזי פקאן ולקבל עוגת מייפל ופקאן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קטגוריות
אביזרים
טכניקות
עם קלאסיקה לא מתווכחים! עוגת מייפל היא אחת העוגות הכי פופולריות שיש, ולא בכדי. היא עסיסית, מתוקה, קלה מאוד להכנה והכי טעימה שיש. קבלו מתכון קל ומהיר לעוגה שאי אפשר להפסיק ליישר. עוגת מייפל בחושה שמכינים בקערה אחת ואחרי האפייה יוצקים עליה סירופ מייפל שהופך אותה לממכרת במיוחד. נהדרת לאירוח, לימי הולדת (כשרוצים לגוון את עוגת השוקולד המסורתית) או סתם ליד הקפה של אחרי הצהריים. עוגת מייפל היא התשובה!
תגובות (178)
אפשר להחליף את הקמח תופח ? ברמי רגיל ואבקת אפייה? אם כן כמה לשים מכל דבר?
היי שיר, אפשר אותה כמות קמח רגיל ושקית אבקת אפיה
אני רוצה להחליף את המייפל בריבת חלב… זה אפשרי? אם כן אותה הכמות?
הי מירית. במתכון הזה פחות מתאים.
אפשר לעשות בתבנית עגולה 29 ס”מ?
הי שלמה. תצטרך להכפיל את הכמויות ב-1.25 כדי לעבור מתבנית 26 לתבנית 29