-
מרכיבים13
-
הכנה שעהכולל שעתיים
-
קלוריות
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
מרכיבים 13 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק פריך קקאו
קרם שוקולד
-
3 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
250 גרם גבינת שמנת 30%
-
2 שקיות אינסטנט פודינג בטעם ונילאו שוקולד
-
1 כוס ממרח קקאו אגוזי לוז
קישוטים
-
כדורי שוקולד תוצרת בית, ממתקים, פרחים קטנים מהגינה
אופן הכנה:
- מכינים את הבצק הפריך: מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון, לקבלת בצק אחיד במרקם נעים ולא דביק אך לא יבש (מוסיפים מעט קמח לבצק דביק, או מעט שמן לבצק יבש).
- מרדדים את הבצק עבה (כחצי ס”מ) בין שני ניירות אפייה (אפשר רק להחליק את המערוך ולדחוף את הבצק לצדדים, לא ממש לרדד). חותכים את הספרות לפי השבלונה שבחרתם ומשאירים על נייר האפייה (שתיים מכל סוג, לשתי קומות כלומר סכ”ה 4 מספרים). מעבירים את הבצק כולו עם סימון המספר למקפיא. כשהבצק קפוא קל יותר להסיר את השאריות שמסביב למספר. את שאריות הבצק אוספים ומרדדים שוב. אם נשאר בצק קורצים ממנו עוגיות לקישוט העוגה הסופית.
- מחממים תנור לטמפ’ של 170 מעלות.
- מכניסים את הבצק בצורת המספר לתנור ואופים 20 דקות. מקררים לגמרי! רצוי להקפיא קצת לפני ההרכבה. את העוגה מרכיבים על המגש הסופי (בו מגישים את העוגה) כי אי אפשר להעביר אחר כך את העוגה המוכנה.
- מכינים את קרם השוקולד: מקציפים במיקסר את השמנת, הגבינה והפודינג לקצפת יציבה. מוסיפים את הממרח ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
- מרכיבים את העוגה: מעבירים את הקרם לשקית זילוף. מזלפים עיגולים צמודים למילוי שטח הספרה. מניחים שכבת בצק מעל ומזלפים באותו האופן.
- מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. אפשר למזוג מעט גנאש לטפטופים או להגשה.
פנקוטה עם מקפא תותים מרשימה וחגיגית
הכי מוגזמת שיש: עוגת וניל מסקרפונה
עוגיות פיצוחים: ללא גלוטן, כמעט ללא סוכר וטעים עם הקפה!
אופן הכנה:
- מכינים את הבצק הפריך: מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון, לקבלת בצק אחיד במרקם נעים ולא דביק אך לא יבש (מוסיפים מעט קמח לבצק דביק, או מעט שמן לבצק יבש).
- מרדדים את הבצק עבה (כחצי ס”מ) בין שני ניירות אפייה (אפשר רק להחליק את המערוך ולדחוף את הבצק לצדדים, לא ממש לרדד). חותכים את הספרות לפי השבלונה שבחרתם ומשאירים על נייר האפייה (שתיים מכל סוג, לשתי קומות כלומר סכ”ה 4 מספרים). מעבירים את הבצק כולו עם סימון המספר למקפיא. כשהבצק קפוא קל יותר להסיר את השאריות שמסביב למספר. את שאריות הבצק אוספים ומרדדים שוב. אם נשאר בצק קורצים ממנו עוגיות לקישוט העוגה הסופית.
- מחממים תנור לטמפ’ של 170 מעלות.
- מכניסים את הבצק בצורת המספר לתנור ואופים 20 דקות. מקררים לגמרי! רצוי להקפיא קצת לפני ההרכבה. את העוגה מרכיבים על המגש הסופי (בו מגישים את העוגה) כי אי אפשר להעביר אחר כך את העוגה המוכנה.
- מכינים את קרם השוקולד: מקציפים במיקסר את השמנת, הגבינה והפודינג לקצפת יציבה. מוסיפים את הממרח ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
- מרכיבים את העוגה: מעבירים את הקרם לשקית זילוף. מזלפים עיגולים צמודים למילוי שטח הספרה. מניחים שכבת בצק מעל ומזלפים באותו האופן.
- מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. אפשר למזוג מעט גנאש לטפטופים או להגשה.
פנקוטה עם מקפא תותים מרשימה וחגיגית
הכי מוגזמת שיש: עוגת וניל מסקרפונה
עוגיות פיצוחים: ללא גלוטן, כמעט ללא סוכר וטעים עם הקפה!
הערות
- צריך שבלונות של ספרות 3, 5
הערות
- צריך שבלונות של ספרות 3, 5
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (265)
כל הספרות שהכנתי (4) נשברו
היי פנינה,
שימי לב כשאת מרדדת את הבצק שיהיה בעובי של כחצי ס”מ.
בנוסף, רק לאחר שהבצק הפריך בטמפ’ החדר את יכולה לשנע אותו.