עוגת נקטרינות הפוכה עם הפתעה באמצע

עוגת נקטרינות הפוכה עם הפתעה באמצע - פשוטה להכנה וטעימה, נימוחה ועסיסית, עם הפתעת אגוזי לוז ושכבת נקטרינות מתוקות
עוגת נקטרינות הפוכה עם הפתעה באמצע - פשוטה להכנה וטעימה, נימוחה ועסיסית, עם הפתעת אגוזי לוז ושכבת נקטרינות מתוקות
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
עוגות בחושות
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


נקטרינות

הפתעה

עוגה


אופן הכנה

  1. מכינים את תחתית הנקטרינות: מגלענים נקטרינות וחותכים ל-8 פלחים. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה. מורחים את הנייר בשכבה עבה ואחידה של חמאה. מפזרים מעל את הסוכר החום. מסדרים על הסוכר את פלחי הנקטרינות במעגלים (כמו רעפים). מניחים בצד.
  2. מכינים את ההפתעה: מערבבים בקערית סוכר חום, אגוזים וקינמון. מניחים בצד.
  3. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
  5. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם השמנת החמוצה ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בקמח).
  6. מרכיבים ואופים: יוצקים לתבנית מחצית מתערובת העוגה בעדינות מעל הנקטרינות. מחליקים את פני השטח ומפזרים מעל את תערובת ההפתעה - אבל לא על כל פני השטח: מקפידים להשאיר היקף של 2 ס”מ בשוליים ללא התערובת, כדי שהעוגה לא תיפרד לשתי שכבות לאחר האפייה. מכסים ביתרת תערובת העוגה ומחליקים את פני השטח.
  7. אופים כ-50 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
  8. מוציאים מהתנור, מצננים 10 דקות והופכים על צלחת הגשה. מקלפים את נייר האפייה מהנקטרינות, ומגישים חמים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    לינוי

    אפשר להכין עם שזיפים במקום נקטרינות?

      Avatar
      קרין גורן

      הי לינוי. אפשר בהחלט

הצג עוד

קטגוריות