-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
הפתעה
-
1/4כוס או 60 גרם סוכר חום כהה
-
1כוס או 100 גרם אגוזי לוז
-
1 כף גדושה קינמון טחון
עוגה
-
200 גרם חמאה רכה
-
1 3/4כוסות או 350 גרם סוכר לבן
-
3 ביצים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
3 1/2כוסות או 500 גרם קמח לבן
-
1 כף אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 1/2גביעי או 500 מ"ל שמנת חמוצה 15%
אופן הכנה
- מכינים את תחתית הנקטרינות: מגלענים נקטרינות וחותכים ל-8 פלחים. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה. מורחים את הנייר בשכבה עבה ואחידה של חמאה. מפזרים מעל את הסוכר החום. מסדרים על הסוכר את פלחי הנקטרינות במעגלים (כמו רעפים). מניחים בצד.
- מכינים את ההפתעה: מערבבים בקערית סוכר חום, אגוזים וקינמון. מניחים בצד.
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
- מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם השמנת החמוצה ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בקמח).
- מרכיבים ואופים: יוצקים לתבנית מחצית מתערובת העוגה בעדינות מעל הנקטרינות. מחליקים את פני השטח ומפזרים מעל את תערובת ההפתעה - אבל לא על כל פני השטח: מקפידים להשאיר היקף של 2 ס”מ בשוליים ללא התערובת, כדי שהעוגה לא תיפרד לשתי שכבות לאחר האפייה. מכסים ביתרת תערובת העוגה ומחליקים את פני השטח.
- אופים כ-50 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
- מוציאים מהתנור, מצננים 10 דקות והופכים על צלחת הגשה. מקלפים את נייר האפייה מהנקטרינות, ומגישים חמים.
אופן הכנה
- מכינים את תחתית הנקטרינות: מגלענים נקטרינות וחותכים ל-8 פלחים. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה. מורחים את הנייר בשכבה עבה ואחידה של חמאה. מפזרים מעל את הסוכר החום. מסדרים על הסוכר את פלחי הנקטרינות במעגלים (כמו רעפים). מניחים בצד.
- מכינים את ההפתעה: מערבבים בקערית סוכר חום, אגוזים וקינמון. מניחים בצד.
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
- מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם השמנת החמוצה ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בקמח).
- מרכיבים ואופים: יוצקים לתבנית מחצית מתערובת העוגה בעדינות מעל הנקטרינות. מחליקים את פני השטח ומפזרים מעל את תערובת ההפתעה - אבל לא על כל פני השטח: מקפידים להשאיר היקף של 2 ס”מ בשוליים ללא התערובת, כדי שהעוגה לא תיפרד לשתי שכבות לאחר האפייה. מכסים ביתרת תערובת העוגה ומחליקים את פני השטח.
- אופים כ-50 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
- מוציאים מהתנור, מצננים 10 דקות והופכים על צלחת הגשה. מקלפים את נייר האפייה מהנקטרינות, ומגישים חמים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (14)
אפשר להכין עם שזיפים במקום נקטרינות?
הי לינוי. אפשר בהחלט