-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית מלבנית ענקית (תבנית תנור) - 40X32
עוגה
-
1/2 חבילה תמרים מגולענים בוואקום
-
1 1/4 כוסות שמן קנולה
-
1 ק"ג סולת
-
2 שקיות אבקת אפייה
-
1 כוס סוכר לבן
-
2 כוסות מים
-
2 כפיות גדושות קינמון טחון
-
1/2 כפית אגוז מוסקט
-
1 קורט ציפורן טחון
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בסיר מחממים את התמרים עם השמן למשך דקה, עד שהתערובת חמימה נעימה בידיים.
- לשים בידיים את השמן והתמרים לריכוך התמרים.
- בקערה גדולה מערבבים יחד סולת, אבקת אפייה וסוכר.
- יוצרים גומה בקערה עם תערובת הסולת, ויוצקים לתוכה את התמרים עם השמן. מוסיפים, קינמון, מוסקט, ציפורן ומלח ומערבבים היטב, עד שמתקבלת תערובת פירורית ספוגה בשמן.
- מוסיפים מים ומערבבים לתערובת אחידה במרקם של חול רטוב (יהיו גושי תמרים פה ושם, וזה בסדר). משטחים בתבנית משומנת ומסמנים בסכין את חיתוך הפרוסות.
- אם רוצים, מקשטים בשקדים פרוסים בהתאם לפרוסות המסומנות.
- מעבירים לתנור ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה שחומה, מוצקה ויבשה למגע.
- מכינים את הסירופ: מחממים מים וסוכר בסיר על אש נמוכה, עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה להסמכת הסירופ. מסירים מהאש ומוסיפים מי זהר.
- חותכים את העוגה למעוינים ויוצקים בעדינות את הסירופ החם על העוגה החמה.
- מצננים לחלוטין לפני שפורסים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בסיר מחממים את התמרים עם השמן למשך דקה, עד שהתערובת חמימה נעימה בידיים.
- לשים בידיים את השמן והתמרים לריכוך התמרים.
- בקערה גדולה מערבבים יחד סולת, אבקת אפייה וסוכר.
- יוצרים גומה בקערה עם תערובת הסולת, ויוצקים לתוכה את התמרים עם השמן. מוסיפים, קינמון, מוסקט, ציפורן ומלח ומערבבים היטב, עד שמתקבלת תערובת פירורית ספוגה בשמן.
- מוסיפים מים ומערבבים לתערובת אחידה במרקם של חול רטוב (יהיו גושי תמרים פה ושם, וזה בסדר). משטחים בתבנית משומנת ומסמנים בסכין את חיתוך הפרוסות.
- אם רוצים, מקשטים בשקדים פרוסים בהתאם לפרוסות המסומנות.
- מעבירים לתנור ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה שחומה, מוצקה ויבשה למגע.
- מכינים את הסירופ: מחממים מים וסוכר בסיר על אש נמוכה, עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה להסמכת הסירופ. מסירים מהאש ומוסיפים מי זהר.
- חותכים את העוגה למעוינים ויוצקים בעדינות את הסירופ החם על העוגה החמה.
- מצננים לחלוטין לפני שפורסים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובה (1)
אם אני רוצה להשתמש בתבנית אפייה קטנה יותר,איך אני משתמש מבחינת כמויות הסולת ושאר המיצרכים?הסולת