עוגת קצפת עם תותים ומרנג הפלאים
עוגת קצפת עם תותים ומרנג הפלאים זו עוגת שכבות מהממת המורכבת מתחתית פירורי מרנג ללא הקצפה שמכינים במיקרוגל, קצפת וניל ושכבת תותים בג'לי אדום
עוגת קצפת עם תותים ומרנג הפלאים זו עוגת שכבות מהממת המורכבת מתחתית פירורי מרנג ללא הקצפה שמכינים במיקרוגל, קצפת וניל ושכבת תותים בג'לי אדום
- קרין גורן
-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עוגת שכבות מהממת ביופייה, המורכבת מתחתית פירורי מרנג (שמכינים בדרך מיוחדת, ללא הקצפה, ואופים תוך דקות בודדות במיקרוגל), קצפת וניל ושכבת תותים בג’לי אדום.
להכנה בגרסת פרווה לליל הסדר- מחליפים את השמנת המתוקה בשמנת צמחית להקצפה ומשתמשים בחלב סויה או קוקוס במקום החלב הרגיל.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית מרובעת 20X20
קצפת ווניל
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1כוס או 240 מ"ל חלב 3%
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
תותים
-
1 קופסה תותים
ג'לי תות
-
1 חבילה ג’לי תות
-
1 1/2כוסות או 360 מ"ל מים רותחים
אופן הכנה
- מכינים את המרנג: שמים בקערה חלבון ואבקת סוכר ומערבבים מיד, עד לקבלת בצק לבן (מתחילים לערבב בעזרת מטרפה וכשהתערובת הופכת סמיכה עוברים ללישה בידיים).
- מגלגלים את הבצק בידיים ל-12 כדורים, בגודל פלאפל בערך.
- מכינים 3 צלחות גדולות שמתאימות למיקרוגל, ומניחים על כל צלחת 4 כדורי בצק, באופן מרווח.
- מחממים כל צלחת בנפרד במיקרוגל במשך דקה וחצי- הכדורים יתחברו למרנג תפוח ולבן. מניחים למרנג להתקרר 5 דקות, ואז משחררים מהצלחות בעזרת כף ושוברים בידיים לפירורים גדולים.
- מפזרים את פירורי המרנג בתחתית התבנית.
- מכינים את קצפת הווניל: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם.
- מעבירים את הקרם לתבנית, מעל פירורי המרנג, ומיישרים בעזרת לקקן.
- מכינים את שכבת התותים: מסירים את העוקץ הירוק בסכין מכל תות וחותכים לאורך לרבעים. מפזרים את רבעי התותים מעל הקרם.
- מכינים את הג’לי, מקררים ומגישים: שמים את אבקת הג’לי בקערה ומוזגים פנימה מים רותחים. טורפים בעזרת מטרפה עד שאין גושים.
- מוזגים את הג’לי בעדינות מעל התותים.
- מעבירים את העוגה למקרר למשך שעתיים, לפני שפורסים ואוכלים.
אופן הכנה
- מכינים את המרנג: שמים בקערה חלבון ואבקת סוכר ומערבבים מיד, עד לקבלת בצק לבן (מתחילים לערבב בעזרת מטרפה וכשהתערובת הופכת סמיכה עוברים ללישה בידיים).
- מגלגלים את הבצק בידיים ל-12 כדורים, בגודל פלאפל בערך.
- מכינים 3 צלחות גדולות שמתאימות למיקרוגל, ומניחים על כל צלחת 4 כדורי בצק, באופן מרווח.
- מחממים כל צלחת בנפרד במיקרוגל במשך דקה וחצי- הכדורים יתחברו למרנג תפוח ולבן. מניחים למרנג להתקרר 5 דקות, ואז משחררים מהצלחות בעזרת כף ושוברים בידיים לפירורים גדולים.
- מפזרים את פירורי המרנג בתחתית התבנית.
- מכינים את קצפת הווניל: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם.
- מעבירים את הקרם לתבנית, מעל פירורי המרנג, ומיישרים בעזרת לקקן.
- מכינים את שכבת התותים: מסירים את העוקץ הירוק בסכין מכל תות וחותכים לאורך לרבעים. מפזרים את רבעי התותים מעל הקרם.
- מכינים את הג’לי, מקררים ומגישים: שמים את אבקת הג’לי בקערה ומוזגים פנימה מים רותחים. טורפים בעזרת מטרפה עד שאין גושים.
- מוזגים את הג’לי בעדינות מעל התותים.
- מעבירים את העוגה למקרר למשך שעתיים, לפני שפורסים ואוכלים.
הערות
- מומלץ להכין את העוגה בתבנית קטנה ועמוקה בגודל 20X20, רצוי שקופה.
הערות
- מומלץ להכין את העוגה בתבנית קטנה ועמוקה בגודל 20X20, רצוי שקופה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (17)
ניסיתי את הפטנט שלה המרנג. לא תפח במקרו.. יצאו כמו פיתות מעוכות
כנראה לא הקצפת עד הסוף, או לא אפית עד הסוף
תודה ורציתי לשאול… האם צריך לקרר ממש את הג׳לי לפני שמוזגים אותו על התותים? הכנתי את העוגה ומזגתי ג׳לי אחרי שהתקרר אבל לפני שנקרש. התוצאה הייתה שכל המרנג נמס ונעלם. העוגה לא הייתה יציבה… הייתה נוזלית כזו גםמאחרי מספר שעות בקירור. אם כי הייתה מאוד טעימה! תודה
הי שרון, כנראה הוא היה עדין חם מדי..
תודה על המתכון! האם אפשר להשתמש במרנג קנוי?
כן