עוגת קרמבו קרם קפה עם נשיקות מרנג – העוגה המתגלצ’ת
עוגת קרמבו משגעת עם קרם קפה והפתעת נשיקות מרנג קראנצ'יות בכל ביס, נטולת גלוטן ומתאימה לאירוח בפסח. כנסו וגלו למה היא קיבלה גם את השם העוגה המתגלצ'ת
עוגת קרמבו משגעת עם קרם קפה והפתעת נשיקות מרנג קראנצ'יות בכל ביס, נטולת גלוטן ומתאימה לאירוח בפסח. כנסו וגלו למה היא קיבלה גם את השם העוגה המתגלצ'ת
- קרין גורן
-
מרכיבים12
-
הכנה שעהכולל 4 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
אוהבים עוגת קרמבו? קבלו את העוגה המתגלצ’ת! וריאציה בטעם קפה על המתכון הנוסטלגי לעוגת קרמבו של פעם. שילוב משגע של עוגת קרמבו שוקולד בבסיס, מלית קרם קפה עשירה עם נשיקות מרנג ומעל הכל ציפוי מוקה מתוק. עוגת קרמבו מוקה מדהימה, קלה להכנה ומושלמת לחגיגות.
מרכיבים 12 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 4 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים להכנת עוגת קרמבו
מצרכים להכנת עוגת קרמבו
עוגת קרמבו שוקולד
-
6 ביצים L
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
200 גרם שוקולד מריר
-
1/2מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
שכבת קפוצ'ינו
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 כף גדושה קפה נמסאבקה
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
שכבת מרנג
-
1 קופסה נשיקות קטנות
ציפוי מוקה
-
200 גרם שוקולד חלב
-
1/2 כפית קפה נמס
-
1/4מיכל או 65 מ"ל שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
- מכינים את עוגת השוקולד: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במהירות מקסימלית במשך 5-8 דקות לקצף תפוח, בהיר ורך כמו מוס.
- מחממים במיקרו להמסה את השוקולד והשמנת המתוקה ומערבבים לאיחוד.
- מוסיפים את תערובת השוקולד לקערת המיקסר ומקציפים מיד במהירות בינונית לאיחוד. עוצרים את ההקצפה, נעזרים בלקקן כדי לאסוף את השוקולד שהצטבר בדפנות הקערה ומקפלים לאיחוד.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 25-30 דקות עד שהעוגה תפוחה, רכה ומעט רוטטת. היא לא תראה אפויה אבל היא תתייצב במהלך הקירור. כשהעוגה עדיין חמה משחררים את שוליה מהתבנית בעזרת סכין. היא תצנח באופן אחיד במהלך הקירור ותסדק קצת, וזה בסדר. מצננים לגמרי.
- מכינים את שכבת הקפוצ’ינו: מקציפים את כל המרכיבים ביחד לקרם.
- מורחים 1/2 מהקרם על העוגה. מסדרים מעל את נשיקות המרנג בצפיפות (משאירים עיגול בשוליים ללא נשיקות, כדי שהפרוסות ישמרו על צורה בחיתוך). מכסים בשאר הקרם ומיישרים. מעבירים להתייצבות למקרר לשעתיים, או לשעה במקפיא.
- מכינים את ציפוי המוקה: במיקרו מחממים את חומרי הציפוי, להמסה ומערבבים לאיחוד. מוזגים על העוגה שבתבנית ומטים לכיסוי מלא של פני העוגה. מעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות, להתייצבות הציפוי.
- שומרים במקרר. כשמגישים, פורסים בעזרת סכין מחוממת: טובלים בכוס מים רותחים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
- מכינים את עוגת השוקולד: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במהירות מקסימלית במשך 5-8 דקות לקצף תפוח, בהיר ורך כמו מוס.
- מחממים במיקרו להמסה את השוקולד והשמנת המתוקה ומערבבים לאיחוד.
- מוסיפים את תערובת השוקולד לקערת המיקסר ומקציפים מיד במהירות בינונית לאיחוד. עוצרים את ההקצפה, נעזרים בלקקן כדי לאסוף את השוקולד שהצטבר בדפנות הקערה ומקפלים לאיחוד.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 25-30 דקות עד שהעוגה תפוחה, רכה ומעט רוטטת. היא לא תראה אפויה אבל היא תתייצב במהלך הקירור. כשהעוגה עדיין חמה משחררים את שוליה מהתבנית בעזרת סכין. היא תצנח באופן אחיד במהלך הקירור ותסדק קצת, וזה בסדר. מצננים לגמרי.
- מכינים את שכבת הקפוצ’ינו: מקציפים את כל המרכיבים ביחד לקרם.
- מורחים 1/2 מהקרם על העוגה. מסדרים מעל את נשיקות המרנג בצפיפות (משאירים עיגול בשוליים ללא נשיקות, כדי שהפרוסות ישמרו על צורה בחיתוך). מכסים בשאר הקרם ומיישרים. מעבירים להתייצבות למקרר לשעתיים, או לשעה במקפיא.
- מכינים את ציפוי המוקה: במיקרו מחממים את חומרי הציפוי, להמסה ומערבבים לאיחוד. מוזגים על העוגה שבתבנית ומטים לכיסוי מלא של פני העוגה. מעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות, להתייצבות הציפוי.
- שומרים במקרר. כשמגישים, פורסים בעזרת סכין מחוממת: טובלים בכוס מים רותחים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (50)
אפשר להגין תעוגה כפרווה ?
הי מלכה. אפשר להחליף את השמנת המתוקה בגלידן או בשמנת צמחית.