עוגת רוגעלך מבולגנת של קרן אגם
אתם מכירים מישהו שלא אוהב רוגעלך חמים ונימוחים? אנחנו ממש מקווים שלא כי זה מתכון מנצח! עוגת רוגעלך ששווה את הזמן והעבודה ומתאימה לכל אירוע או כפינוק עם הקפה
אתם מכירים מישהו שלא אוהב רוגעלך חמים ונימוחים? אנחנו ממש מקווים שלא כי זה מתכון מנצח! עוגת רוגעלך ששווה את הזמן והעבודה ומתאימה לכל אירוע או כפינוק עם הקפה
- קרין גורן
-
מרכיבים15
-
הכנה שעה ו-15 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 15 | זמן הכנה שעה ו-15 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מלית קינמון
-
2 כפות קינמון טחוןאו קקאו איכותי
-
150 גרם סוכר חום בהיר דמררה
-
150 גרם חמאהמומסת
זיגוג
-
1/3 כוס סוכר לבן
-
1/3 כוס מים
-
1 מיכל תרסיס שמן בטעם חמאה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים את הקמח והשמרים לקערת המיקסר עם וו לישה ומערבבים מעט.
- מוסיפים את הסוכר, החמאה, הביצים, החלב והמלח ולשים כ-5 דקות עד שנוצר בצק אחיד ומעט רטוב.
- משמנים מעט קערה ומעבירים את הבצק לקערה המשומנת להתפחה. מכסים בניילון נצמד.
- מכינים את מלית הקינמון: מערבבים היטב בקערה את הקינמון, הסוכר והחמאה. מכניסים למקרר.
- מכינים את הזיגוג: מחממים בסיר קטן את הסוכר והמים עד לרתיחה עדינה ומבשלים כחמש דקות. מסירים מהאש.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן (לא חייב להיות מדויק) בעובי של ב2 מ”מ. מורחים בעזרת מרית את שכבת המילוי על הבצק ומקפלים את הבצק בחצי לאורכו.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרדדים בזהירות את הבצק המקופל ומדקקים אותו עד שהופך כמעט לשקוף.
- בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה, חותכים את הבצק לאורכו באמצע (כך שנוצרות שתי רצועות בצק ארוכות).
- כל רצועה חותכים למשולשים (בעזרת הגלגלת) כשהבסיס באורך של כ-4-5 ס”מ.
- מגלגלים כל משולש לרוגעלך (מושכים מעט מהבסיס ומגלגלים לכיוון הקודקוד).
- מניחים בתבנית משומנת את הרוגעלכים ללא סדר מסוים. פשוט אחד על יד השני.
- מתפיחים עוד כחצי שעה.
- להברשה: טורפים בקערה את הביצה והמים וצובעים את הרוגעלך שבתבנית.
- מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה (עד שמתקבל צבע זהוב כהה יפה).
- מוזגים את סירופ הסוכר על העוגה החמה. מחכים מעט שתצטנן (אם מצליחים להתאפק) ומגישים.
לחמניות רכות שמכינים בקלות והילדים יעופו עליהן
פונצ’יקי - סופגניות קרם חלב גאורגיות
מתכון לחלה לשבת. מתוקה.
סמבוסק הגבינות הכי טעים בעולם!
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים את הקמח והשמרים לקערת המיקסר עם וו לישה ומערבבים מעט.
- מוסיפים את הסוכר, החמאה, הביצים, החלב והמלח ולשים כ-5 דקות עד שנוצר בצק אחיד ומעט רטוב.
- משמנים מעט קערה ומעבירים את הבצק לקערה המשומנת להתפחה. מכסים בניילון נצמד.
- מכינים את מלית הקינמון: מערבבים היטב בקערה את הקינמון, הסוכר והחמאה. מכניסים למקרר.
- מכינים את הזיגוג: מחממים בסיר קטן את הסוכר והמים עד לרתיחה עדינה ומבשלים כחמש דקות. מסירים מהאש.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן (לא חייב להיות מדויק) בעובי של ב2 מ”מ. מורחים בעזרת מרית את שכבת המילוי על הבצק ומקפלים את הבצק בחצי לאורכו.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרדדים בזהירות את הבצק המקופל ומדקקים אותו עד שהופך כמעט לשקוף.
- בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה, חותכים את הבצק לאורכו באמצע (כך שנוצרות שתי רצועות בצק ארוכות).
- כל רצועה חותכים למשולשים (בעזרת הגלגלת) כשהבסיס באורך של כ-4-5 ס”מ.
- מגלגלים כל משולש לרוגעלך (מושכים מעט מהבסיס ומגלגלים לכיוון הקודקוד).
- מניחים בתבנית משומנת את הרוגעלכים ללא סדר מסוים. פשוט אחד על יד השני.
- מתפיחים עוד כחצי שעה.
- להברשה: טורפים בקערה את הביצה והמים וצובעים את הרוגעלך שבתבנית.
- מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה (עד שמתקבל צבע זהוב כהה יפה).
- מוזגים את סירופ הסוכר על העוגה החמה. מחכים מעט שתצטנן (אם מצליחים להתאפק) ומגישים.
לחמניות רכות שמכינים בקלות והילדים יעופו עליהן
פונצ’יקי - סופגניות קרם חלב גאורגיות
מתכון לחלה לשבת. מתוקה.
סמבוסק הגבינות הכי טעים בעולם!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (44)
כמה צריך לקחת ביצים large
ביצה וחצי
שאוכלים תעוגיה מרגישים ת גרגירי סוכר זה בסדר?
היי אלישבע, זה לא אמור לקרות. יש סוגי סוכר שלא נמסים כל כך טוב באפייה.
יש טעות בהוראות הכנה רשום מלית קקאו ולא קינמון
תוקן 🙂