עוגת ריבת חלב ושוקולד לבן ללא תוספת סוכר
עוגת ריבת חלב ושוקולד לבן ללא תוספת סוכר זו עוגה רכה, מתוקה ונימוחה שקל להכין ולהפתיע אנשים סוכרתיים או כאלה שנמנעים מצריכת סוכר
עוגת ריבת חלב ושוקולד לבן ללא תוספת סוכר זו עוגה רכה, מתוקה ונימוחה שקל להכין ולהפתיע אנשים סוכרתיים או כאלה שנמנעים מצריכת סוכר
- קרין גורן
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עוגה רכה, מתוקה ונימוחה, עם ריבת חלב ושוקולד לבן ללא תוספת סוכר. את שניהם אפשר להשיג בעיקר בחנויות טבע גדולות (ולא בכל סופר…), אבל תאמינו לי ששווה להתאמץ.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
-
2/3כוס או 160 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1/3כוס או 80 מ"ל חלב 3%
-
1 כוס סוכרלוז
-
2 ביצים L
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1/2 כוס ריבת חלב
-
2כוסות או 280 גרם קמח תופח
-
1/4 כפית מלח דק
-
100 גרם שוקולד לבן
ציפוי
-
1/4כוס או 60 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
150 גרם שוקולד לבן
-
1/3 כוס ריבת חלב
קישוט
אופן הכנה
- מכינים את העוגות ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה טורפים שמנת מתוקה, חלב, אבקת סוכרלוז “סוגת”, ביצים, שמן וריבת חלב (אם ריבת החלב נוקשה מחממים אותה קודם כמה שניות במיקרוגל, לריכוך).
- מוסיפים קמח תופח ומלח וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה שברי שוקולד לבן.
- מוזגים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגות שחומות וספוגיות למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים מעט ובינתיים מכינים את הציפוי.
- מכינים את הציפוי, מצפים ומקשטים:
- בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים ריבת חלב ומערבבים עד שהיא נמסה והרוטב אחיד. מצננים לטמפ’ החדר (הציפוי יסמיך במהלך הקירור).
- מחלצים את העוגות הפושרות מהתבניות והופכים על צלחות הגשה (לפני הציפוי מומלץ לרפד את הצלחת בפסי נייר אפייה, כדי להגן מהטפטופים- ולשלוף את הנייר אחרי שהציפוי מתייצב).
- מוזגים את הציפוי על העוגות (הכי יפה למזוג אותו רק מלמעלה ולתת לו לזלוג לצדדים).
- מקשטים בשוקולד לבן: שמים את השוקולד המומס בשקית זילוף קטנה (או שקית סנדוויצ’ים עבה שגוזרים לה את השפיץ). מזלפים פסים דקים על כל עוגה (תנועות מהירות הלוך ושוב, תוך כדי לחיצה קלה על שקית הזילוף).
- מניחים לציפוי להתייצב מעט לפני שפורסים ומגישים. שומרים במקרר ומגישים בטמפ’ החדר (או מחוממת כמה שניות במיקרוגל).
אופן הכנה
- מכינים את העוגות ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה טורפים שמנת מתוקה, חלב, אבקת סוכרלוז “סוגת”, ביצים, שמן וריבת חלב (אם ריבת החלב נוקשה מחממים אותה קודם כמה שניות במיקרוגל, לריכוך).
- מוסיפים קמח תופח ומלח וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה שברי שוקולד לבן.
- מוזגים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגות שחומות וספוגיות למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים מעט ובינתיים מכינים את הציפוי.
- מכינים את הציפוי, מצפים ומקשטים:
- בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים ריבת חלב ומערבבים עד שהיא נמסה והרוטב אחיד. מצננים לטמפ’ החדר (הציפוי יסמיך במהלך הקירור).
- מחלצים את העוגות הפושרות מהתבניות והופכים על צלחות הגשה (לפני הציפוי מומלץ לרפד את הצלחת בפסי נייר אפייה, כדי להגן מהטפטופים- ולשלוף את הנייר אחרי שהציפוי מתייצב).
- מוזגים את הציפוי על העוגות (הכי יפה למזוג אותו רק מלמעלה ולתת לו לזלוג לצדדים).
- מקשטים בשוקולד לבן: שמים את השוקולד המומס בשקית זילוף קטנה (או שקית סנדוויצ’ים עבה שגוזרים לה את השפיץ). מזלפים פסים דקים על כל עוגה (תנועות מהירות הלוך ושוב, תוך כדי לחיצה קלה על שקית הזילוף).
- מניחים לציפוי להתייצב מעט לפני שפורסים ומגישים. שומרים במקרר ומגישים בטמפ’ החדר (או מחוממת כמה שניות במיקרוגל).
הערות
- משתמשים בשוקולד לבן וריבת חלב ללא תוספת סוכר.
- העוגות מתקבלות לא גבוהות במיוחד בגרסה ללא תוספת סוכר. אם מעדיפים, במקום 2 עוגות נמוכות אפשר להכין עוגה אחת גבוהה ועוד 4-3 מאפינס מיתרת התערובת.
הערות
- משתמשים בשוקולד לבן וריבת חלב ללא תוספת סוכר.
- העוגות מתקבלות לא גבוהות במיוחד בגרסה ללא תוספת סוכר. אם מעדיפים, במקום 2 עוגות נמוכות אפשר להכין עוגה אחת גבוהה ועוד 4-3 מאפינס מיתרת התערובת.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובה (1)
ריבת חלב ושוקולד לבן, שניהם מפוצצים בסוכר. אסור להטעות ולכתוב שהעוגה מתאימה לסכרתיים או לנמנעים מצריכת סוכר, היא ממש לא מתאימה להם