עוגת שוקולד וקוקוס לפסח
- קרין גורן
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
העוגה הזו סופר-מרשימה וטעימה בכל ימות השנה. בפסח היא יכולה לשמש קינוח חגיגי לשולחן החג, שאפשר להפוך לפרווה בקלות על ידי שימוש בשמנת צמחית. יש בה תחתית קוקוס אפויה (ועסיסית!), מוס שוקולד עשיר (ומהיר הכנה) וציפוי קצפת מתוק. כדי להכין את העוגה בגרסת פרווה בתור קינוח לליל הסדר – מחליפים את החמאה במרגרינה ואת השמנת המתוקה בשמנת צמחית ומוודאים שהשוקולד המריר בו משתמשים אינו חלבי.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
שכבת קוקוס
-
6 חלבונים L
-
1 כוס סוכר לבן
-
2כוסות או 200 גרם קוקוס טחון
שכבת שוקולד
-
200 גרם שוקולד מריר
-
50 גרם חמאה
-
6 חלמונים L
קצפת לשכבת השוקולד ולציפוי
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1/4כוס או 50 גרם סוכר לבן
-
2כפות או 20 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן הכנה
- מכינים את שכבת הקוקוס ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה עד לקבלת קצף לבנבן עם בועות גדולות. מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מוסיפים קוקוס לקצף ומקפלים בעזרת לקקן לתערובת אחידה. משטחים בתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות, עד להזהבה (התחתית תתפח ותתייצב). מצננים.
- מתחילים בהכנת שכבת השוקולד: במיקרוגל ממיסים שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה חלמונים ומחממים עוד 10 שניות במיקרוגל (כדי “לוודא הריגה” של החיידקים). מערבבים לאיחוד ומניחים בצד לצינון של 5 דקות.
- מכינים קצפת ומשתמשים בה גם לשכבת השוקולד וגם לציפוי: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת רכה.
- מעבירים 1/2 מהקצפת לתערובת השוקולד הפושרת ומקפלים לתערובת אחידה. משטחים מעל תחתית הקוקוס האפויה (רצוי לייצב במקפיא 10 דקות לפני שממשיכים).
- מורחים את שאר הקצפת בעדינות מעל שכבת השוקולד.
- מעבירים לשעתיים למקרר, להתייצבות.
- פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
רואים שאתם משקיעים בקינוחים לחג, אז למה לא להוסיף לעוגה הזו גם עוגת שכבות מרנג ושוקולד? מתכון כאן
ואם אתם מחפשים קינוח מטריף לפסח בכיוון הפירותי - קבלו מתכון לעוגת תפוחים פירורים נהדרת
אל תוותרו על הקינוח היוקרתי המושלם לפסח - מקרון שוקולד מרשים במיוחד
אופן הכנה
- מכינים את שכבת הקוקוס ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה עד לקבלת קצף לבנבן עם בועות גדולות. מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מוסיפים קוקוס לקצף ומקפלים בעזרת לקקן לתערובת אחידה. משטחים בתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות, עד להזהבה (התחתית תתפח ותתייצב). מצננים.
- מתחילים בהכנת שכבת השוקולד: במיקרוגל ממיסים שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה חלמונים ומחממים עוד 10 שניות במיקרוגל (כדי “לוודא הריגה” של החיידקים). מערבבים לאיחוד ומניחים בצד לצינון של 5 דקות.
- מכינים קצפת ומשתמשים בה גם לשכבת השוקולד וגם לציפוי: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת רכה.
- מעבירים 1/2 מהקצפת לתערובת השוקולד הפושרת ומקפלים לתערובת אחידה. משטחים מעל תחתית הקוקוס האפויה (רצוי לייצב במקפיא 10 דקות לפני שממשיכים).
- מורחים את שאר הקצפת בעדינות מעל שכבת השוקולד.
- מעבירים לשעתיים למקרר, להתייצבות.
- פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
רואים שאתם משקיעים בקינוחים לחג, אז למה לא להוסיף לעוגה הזו גם עוגת שכבות מרנג ושוקולד? מתכון כאן
ואם אתם מחפשים קינוח מטריף לפסח בכיוון הפירותי - קבלו מתכון לעוגת תפוחים פירורים נהדרת
אל תוותרו על הקינוח היוקרתי המושלם לפסח - מקרון שוקולד מרשים במיוחד
תגובות (43)
אפשר במקום שוקולד להכין עם ריבת חלב?
האם אפשר להוסיף לתחתית שקדים טחונים במקום קוקוס?
אפשר