-
מרכיבים11
-
הכנה 5 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עוגות שוקולד אישיות שמכינים תוך פחות מ-5 דקות (כולל זמן האפייה והכנת הרוטב!). תנו להן 5 דקות נוספות עם האורחים – ותקבלו שוב ספלים ריקים.
תחליף דבש ללא סוכר וסילאן טבעי (בשונה מהמוצרים הנפוצים, שמכילים גם תוספת סוכר) יכולים להתחלף ביניהם באפייה. הבחירה תלויה בהעדפה שלכם: לתחליף הדבש טעם עדין יותר (מזכיר סוכריות דבש קלאסיות) וצבע בהיר. לסילאן הטבעי טעם מתובל, ריח חזק וצבע כהה, שמורגשים במאפה. למעשה, הוא דומיננטי אפילו יותר מסילאן עם תוספת בסוכר- לכן רצוי לטעום אותו מראש ולוודא שמתחברים לאופי המיוחד שלו.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
1 ביצה L
-
2 כפות שמן קנולה
-
1/2 כוס סוכרלוז
-
2כפות או 20 גרם אבקת קקאו
-
1/4כוס או 60 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
3 כפות סילאן
-
1/4כוס או 40 גרם קמח לבן
-
1/4 כפית אבקת אפייה
רוטב
-
1/4כוס או 60 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1 כפית סילאן
-
50 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- בקערה טורפים ביצה, שמן, אבקת סוכרלוז “סוגת”, קקאו, שמנת מתוקה וסילאן לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים במטרפה עד לקבלת תערובת חלקה. היא תהיה דלילה יחסית וזה בסדר.
- ממלאים בתערובת את ספלי הקפה עד 1/3 גובה (אל תתפתו למלא יותר כי העוגות יגלשו החוצה).
- בספל גבוה נפרד שמים שמנת מתוקה, סילאן ושוקולד מריר (התערובת רותחת ועולה במיקרו אז חשוב להשתמש בספל גדול). מניחים את ספלי העוגה וספל הרוטב במיקרוגל ומפעילים בעוצמה מקסימלית למשך דקה בדיוק. העוגה מוכנה כשהיא תפוחה, רכה ויציבה למגע (בודקים ואם צריך מפעילים עוד 15-10 שניות, עד שמוכן).
- מוציאים מהמיקרוגל את כל הכוסות (בזהירות, הכוסות חמות!). את הכוס עם השוקולד מערבבים בכפית לקבלת רוטב חלק. מוזגים כף או שתיים מהרוטב על כל עוגה ומגישים מיד.
אופן הכנה
- בקערה טורפים ביצה, שמן, אבקת סוכרלוז “סוגת”, קקאו, שמנת מתוקה וסילאן לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים במטרפה עד לקבלת תערובת חלקה. היא תהיה דלילה יחסית וזה בסדר.
- ממלאים בתערובת את ספלי הקפה עד 1/3 גובה (אל תתפתו למלא יותר כי העוגות יגלשו החוצה).
- בספל גבוה נפרד שמים שמנת מתוקה, סילאן ושוקולד מריר (התערובת רותחת ועולה במיקרו אז חשוב להשתמש בספל גדול). מניחים את ספלי העוגה וספל הרוטב במיקרוגל ומפעילים בעוצמה מקסימלית למשך דקה בדיוק. העוגה מוכנה כשהיא תפוחה, רכה ויציבה למגע (בודקים ואם צריך מפעילים עוד 15-10 שניות, עד שמוכן).
- מוציאים מהמיקרוגל את כל הכוסות (בזהירות, הכוסות חמות!). את הכוס עם השוקולד מערבבים בכפית לקבלת רוטב חלק. מוזגים כף או שתיים מהרוטב על כל עוגה ומגישים מיד.
הערות
- יש להשתמש בסילאן טבעי ללא תוספת סוכר או תחליף דבש ללא תוספת סוכר ובשוקולד מריר ללא תוספת סוכר.
הערות
- יש להשתמש בסילאן טבעי ללא תוספת סוכר או תחליף דבש ללא תוספת סוכר ובשוקולד מריר ללא תוספת סוכר.
תגובות (6)
אשמח לקבל עוד מתכונים
כל המתכונים נמצאים באתר של קרין גורן: https://www.carine.co.il/
עוגות נוספות ללא סוכר
להלן מספר מתכונים ללא סוכר: https://foody.co.il/?s=%D7%9C%D7%9C%D7%90%20%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A8 בהצלחה (:
שמנת מתוקה היא עם סוכר וככה יוצא שהעוגה לא בריאה בכלל ?
אפשר למצוא גם שמנת להקצפה, ללא סוכר