עוגת שוקולד יום הולדת
עוגה שוקולד יום הולדת מדהימה ומושלמת לחגיגות ימי הולדת שמכינים בקלי קלות. אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד, אוורירית, רכה, שוקולדית וטעימה בטירוף. לגזור ולשמור
עוגה שוקולד יום הולדת מדהימה ומושלמת לחגיגות ימי הולדת שמכינים בקלי קלות. אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד, אוורירית, רכה, שוקולדית וטעימה בטירוף. לגזור ולשמור
- קרין גורן
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עוגת שוקולד יום הולדת בחושה, טעימה ורכה, שהפכה עם השנים לעוגת יום הולדת הקבועה בהרבה משפחות והרבה גני ילדים שאני מכירה. בזכות אבקת משקה השוקו ושוקולד החלב יש לה טעם שוקולדי עדין יחסית, שילדים, במיוחד, אוהבים. מתקבלת עוגת שוקולד מלבנית לא גבוהה, שנוח לחתוך ממנה “קוביות” קטנות לסועדים צעירים. מי שמעדיף עוגת שוקולד גבוהה יותר יכול להכפיל את כמות כל החומרים פי 1.5 (להשתמש בכוס וחצי שמן, כוס וחצי סוכר וכו’) ולקבל עוגת שוקולד יום הולדת מרשימה במיוחד.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים להכנת עוגת שוקולד
מצרכים להכנת עוגת שוקולד
עוגת שוקולד
-
1כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
4 ביצים L
-
1 כוס אבקה להכנת שוקו
-
1מיכל או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
1 כוס קמח תופח
ציפוי שוקולד
-
1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
-
120 גרם שוקולד חלב
אופן הכנה
- טורפים יחד את כל חומרי העוגה לפי סדר הופעתם במתכון.
- יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
- בסיר על אש קטנה, מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים לקערה עם השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס.
- יוצקים על העוגה לאחר שהיא מתקררת מעט ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי ולציפוי להתייצב.
רוצים לראות איך מכינים טארט שוקולד קרמל מלוח ומטריף? לחצו כאן
אופן הכנה
- טורפים יחד את כל חומרי העוגה לפי סדר הופעתם במתכון.
- יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
- בסיר על אש קטנה, מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים לקערה עם השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס.
- יוצקים על העוגה לאחר שהיא מתקררת מעט ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי ולציפוי להתייצב.
רוצים לראות איך מכינים טארט שוקולד קרמל מלוח ומטריף? לחצו כאן
הערות
- אפשר להחליף חצי משוקולד החלב בשוקולד מריר, לטעם יותר שוקולדי ופחות מתוק.
- אפשר להמיר את מוצרי החלב בכמות זהה של קרם קוקוס לקבלת עוגה פרווה
הערות
- אפשר להחליף חצי משוקולד החלב בשוקולד מריר, לטעם יותר שוקולדי ופחות מתוק.
- אפשר להמיר את מוצרי החלב בכמות זהה של קרם קוקוס לקבלת עוגה פרווה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (340)
לכמות וחצי כמה זמן אפיה?
היי אירית, אותה כמות ולאחר בדיקת האפיה עם קיסם