עוגת שוקולד עם הר של פיצוחים בקרמל

עוגת שוקולד עם הר של פיצוחים בקרמל זו עוגת שוקולד ואייריש קרים עשירה, דחוסה, לחה, מפנקת וסופר מושחתת עם ערימת עגוזים מקורמלים
עוגת שוקולד עם הר של פיצוחים בקרמל זו עוגת שוקולד ואייריש קרים עשירה, דחוסה, לחה, מפנקת וסופר מושחתת עם ערימת עגוזים מקורמלים
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 9 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 9 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

עוגת שוקולד ואייריש קרים עשירה-דחוסה-לחה, עם הר של פיצוחים מקורמלים. היא כמעט טעימה מדי, אם יש כזה דבר…

עוגות שוקולד
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


עוגת שוקולד

פיצוחים בקרמל


אופן הכנה

  1. מכינים את עוגת השוקולד ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במיקרוגל ממיסים חמאה ושוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מערבבים פנימה אייריש קרים.
  3. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה למשך 10 דקות שהתערובת בהירה, אוורירית ומאוד סמיכה.
  4. בעזרת מרית מקפלים את תערובת השוקולד החמימה לביצים המוקצפות, עד לקבלת בלילה דלילה ואחידה. מנפים מעל קמח וקקאו ומקפלים לתערובת אחידה.
  5. מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים שעה, עד שהעוגה מתחילה להיסדק 3-2 סדקים עמוקים והיא יציבה וספוגית למגע. בינתיים מכינים את תערובת הפיצוחים.
  6. מכינים את תערובת הפיצוחים: בסיר על אש בינונית מחממים חמאה, סוכר חום ודבש תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס לגמרי. מוסיפים שמנת מתוקה, מרתיחים 5 דקות עד שהתערובת הופכת לרוטב טופי סמיך ומסירים מהאש.
  7. מוסיפים את כל סוגי האגוזים ומערבבים היטב. מצננים מעט.
  8. מרכיבים ומשלימים את אפיית העוגה: מוציאים את העוגה מהתנור ומפזרים עליה בעדינות את האגוזים. מחזירים לתנור לסיום אפייה 5 דקות נוספות (עדיין ב-160 מעלות). מצננים לטמפרטורת החדר.
  9. מקררים את העוגה כדי לפרוס אותה בקלות, פורסים ומגישים: מעבירים למקרר למשך הלילה, לפני שפורסים בסכין טבולה במים רותחים (מנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    אסתי רביבו

    שלום, האם אפשר להכין את העוגה יומיים לפני ? לשמור במקרר או במקפיא? תודה

      Avatar
      קרין גורן

      אפשר להכין יומיים לפני ולשמור במקרר

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות