-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל 9 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עוגת שוקולד ואייריש קרים עשירה-דחוסה-לחה, עם הר של פיצוחים מקורמלים. היא כמעט טעימה מדי, אם יש כזה דבר…
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 9 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת שוקולד
-
200 גרם חמאה
-
300 גרם שוקולד מריר
-
1/2כוס או 120 מ"ל אייריש קרים
-
6 ביצים L
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1/2כוס או 70 גרם קמח לבן
-
2כפות או 20 גרם אבקת קקאו
פיצוחים בקרמל
-
100 גרם חמאה
-
1/2כוס או 120 גרם סוכר חום כהה
-
1/4כוס או 80 גרם דבש
-
2כפות או 30 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1כוס או 100 גרם אגוזי פקאן
-
1כוס או 100 גרם אגוזי לוז
-
1כוס או 100 גרם אגוזי מלך
-
1כוס או 100 גרם אגוזי קשיו קלויים
אופן הכנה
- מכינים את עוגת השוקולד ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקרוגל ממיסים חמאה ושוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מערבבים פנימה אייריש קרים.
- במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה למשך 10 דקות שהתערובת בהירה, אוורירית ומאוד סמיכה.
- בעזרת מרית מקפלים את תערובת השוקולד החמימה לביצים המוקצפות, עד לקבלת בלילה דלילה ואחידה. מנפים מעל קמח וקקאו ומקפלים לתערובת אחידה.
- מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים שעה, עד שהעוגה מתחילה להיסדק 3-2 סדקים עמוקים והיא יציבה וספוגית למגע. בינתיים מכינים את תערובת הפיצוחים.
- מכינים את תערובת הפיצוחים: בסיר על אש בינונית מחממים חמאה, סוכר חום ודבש תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס לגמרי. מוסיפים שמנת מתוקה, מרתיחים 5 דקות עד שהתערובת הופכת לרוטב טופי סמיך ומסירים מהאש.
- מוסיפים את כל סוגי האגוזים ומערבבים היטב. מצננים מעט.
- מרכיבים ומשלימים את אפיית העוגה: מוציאים את העוגה מהתנור ומפזרים עליה בעדינות את האגוזים. מחזירים לתנור לסיום אפייה 5 דקות נוספות (עדיין ב-160 מעלות). מצננים לטמפרטורת החדר.
- מקררים את העוגה כדי לפרוס אותה בקלות, פורסים ומגישים: מעבירים למקרר למשך הלילה, לפני שפורסים בסכין טבולה במים רותחים (מנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את עוגת השוקולד ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקרוגל ממיסים חמאה ושוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מערבבים פנימה אייריש קרים.
- במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה למשך 10 דקות שהתערובת בהירה, אוורירית ומאוד סמיכה.
- בעזרת מרית מקפלים את תערובת השוקולד החמימה לביצים המוקצפות, עד לקבלת בלילה דלילה ואחידה. מנפים מעל קמח וקקאו ומקפלים לתערובת אחידה.
- מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים שעה, עד שהעוגה מתחילה להיסדק 3-2 סדקים עמוקים והיא יציבה וספוגית למגע. בינתיים מכינים את תערובת הפיצוחים.
- מכינים את תערובת הפיצוחים: בסיר על אש בינונית מחממים חמאה, סוכר חום ודבש תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס לגמרי. מוסיפים שמנת מתוקה, מרתיחים 5 דקות עד שהתערובת הופכת לרוטב טופי סמיך ומסירים מהאש.
- מוסיפים את כל סוגי האגוזים ומערבבים היטב. מצננים מעט.
- מרכיבים ומשלימים את אפיית העוגה: מוציאים את העוגה מהתנור ומפזרים עליה בעדינות את האגוזים. מחזירים לתנור לסיום אפייה 5 דקות נוספות (עדיין ב-160 מעלות). מצננים לטמפרטורת החדר.
- מקררים את העוגה כדי לפרוס אותה בקלות, פורסים ומגישים: מעבירים למקרר למשך הלילה, לפני שפורסים בסכין טבולה במים רותחים (מנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (12)
שלום, האם אפשר להכין את העוגה יומיים לפני ? לשמור במקרר או במקפיא? תודה
אפשר להכין יומיים לפני ולשמור במקרר