עוגת שוקולד קוקוס בשכבות

קרין גורן מכינה עוגת שוקולד קוקוס טעימה המורכבת מעוגת שוקולד עסיסית בתחתית, שכבת מלית קוקוס וציפוי גנאש שוקולד מריר
קרין גורן מכינה עוגת שוקולד קוקוס טעימה המורכבת מעוגת שוקולד עסיסית בתחתית, שכבת מלית קוקוס וציפוי גנאש שוקולד מריר
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
סודות מתוקים - אורחים וקינוחים
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


תחתית שוקולד

שכבת קוקוס

ציפוי שוקולד


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות במצב טורבו. משמנים את התבנית.
  2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והקקאו. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את שאר מרכיבי תחתית השוקולד. מערבבים במטרפה כמה שפחות, רק עד שהחומרים היבשים נטמעים, והבלילה כמעט חלקה.
  3. משטחים את הבלילה בתבנית ואופים 45-40 דקות לעוגה קפיצית ויציבה למגע, או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
  4. מכינים את שכבת הקוקוס: בסיר בינוני על אש נמוכה מחממים להמסה את החלב, הסוכר והחמאה. מגבירים להבה ומרתיחים 10 שניות בלבד. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הקוקוס.
  5. משטחים את תערובת הקוקוס החמה על תחתית השוקולד ומיישרים בעזרת פלטה או גב של כף. מצננים ומעבירים להתייצבות של 30 דקות במקפיא.
  6. מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את השמנת המתוקה והשוקולד וטורפים לרוטב אחיד. מצננים מעט. מוזגים את הרוטב על העוגה הקרה ומטים את התבנית עד שהעוגה מצופה בשכבה אחידה. מקפיאים 10 דקות להתייצבות הציפוי.
  7. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (מנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים. שומרים במקרר.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (25)

Avatar

    Avatar
    רבקה

    שלום, רציתי לשאול כמה זמן העוגה נשמרת בהקפאה.

      Avatar
      קרין גורן

      היי רבקה, העדיפות היא לשמור אותה בקרור, לאחר הקפאה הקצפת עלולה להתפרק

הצג עוד

קטגוריות