-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל 5 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 5 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת שוקולד
-
400 גרם שוקולד מריר
-
200 גרם חמאה
-
8 ביצים L
-
200גרם או 1 כוס סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
הגשה
-
100 גרם שוקולד מרירמומס
-
100 גרם שוקולד חלבמומס
-
100 גרם שוקולד לבןמומס
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-150 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה (לא משנה איזה גודל) וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק.
- במיקסר עם וו בלון (אפשר גם מיקסר ידני) מקציפים את הביצים, הסוכר והמלח במשך 10 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר.
- מאחדים בעדינות את קצף הביצים ואת תערובת השוקולד, משטחים בתבנית ואופים במרכז התנור 50-45 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להיסדק, והיא בקושי יציבה.
- מצננים ומעבירים למקרר ל-4 שעות להתייצבות.
- מגישים בפרוסות ועליהן 3 סוגי שוקולד מומסים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-150 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה (לא משנה איזה גודל) וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק.
- במיקסר עם וו בלון (אפשר גם מיקסר ידני) מקציפים את הביצים, הסוכר והמלח במשך 10 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר.
- מאחדים בעדינות את קצף הביצים ואת תערובת השוקולד, משטחים בתבנית ואופים במרכז התנור 50-45 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להיסדק, והיא בקושי יציבה.
- מצננים ומעבירים למקרר ל-4 שעות להתייצבות.
- מגישים בפרוסות ועליהן 3 סוגי שוקולד מומסים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (6)
היי אפשר להכין את העוגה עם נטורינה?
היי אורלי, כן, אפשר
ניתן להחליף את החמאה בשמן? אם כן בכמנ שמן
הי מירב. אפשר להחליף חמאה עם שמן, אבל צריך לשים 85% מכמות החמאה. כלומר על כל 100 גרם חמאה, 85 גרם שמן.
אין לי מיקרו. ניתן לעשות בבן מארי?
היי שרית. אפשר להכין בבאן מרי