עוגת שזיפים של פעם
- קרין גורן
-
מרכיבים13
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
כשהכנתי את העוגה הזו בפעם הראשונה, הבאתי אותה לחנות “סודות מתוקים” בקריון והצוות והלקוחות טרפו אותה כל כך מהר – ניסיתי לשמור פרוסה לאחותי ולא הצלחתי…
בפיות מלאים כ-ו-ל-ם ביקשו את המתכון, ואתם כבר יודעים שאני – בעוונותיי, לא זוכרת מתכונים בעל פה.
זה לא עזר לי – בלחץ הקהל נאלצתי לשחזר את המתכון מהזיכרון (ואחר כך רצתי לבדוק שלא הטעיתי אף אחד). הייתה שם מישהי עם דמעות בעיניים שאמרה שזה בדיוק הטעם של העוגה של סבתא שלה. באותו רגע החלטתי לכתוב ספר אפייה עם המתכונים שיעלו בכולנו זיכרונות מתוקים.
אז עוד לא ידעתי עד כמה המסע יהיה ארוך…
עוד על הספר החדש תוכלו לקרוא כאן. בינתיים, הנה לפניכם עוגת השזיפים שממנה הכל התחיל: תחתית בצק פריך נמסה בפה, מעליה שכבת שזיפים (שהופכת למין ריבה חמצמצה במהלך האפייה), מעליה שכבת קצף חלבונים מתוק (שמפצה על החמצמצות) ומעל הקצף עוד פירורי בצק פריך ( ששמרנו בצד מהבצק לתחתית).
מרכיבים 13 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
שזיפים
-
12 שזיפים גדולים
-
1/4כוס או 50 גרם סוכר לבן
-
1 כפית קינמון טחון
בצק (תחתית ופירורים)
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
200 גרם חמאה קרה
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
3 חלמונים L
-
1/2 כפית גרידת לימון
-
1 כף מיץ לימון
-
1/2כוס או 50 גרם אגוזי מלך
אופן הכנה
- מתחילים בהשריית השזיפים: חוצים שזיפים, מגלענים ופורסים כל חצי שזיף לשלושה פלחים. שמים את השזיפים החתוכים בקערה ומערבבים עם 1/4 כוס סוכר, קינמון ומיץ לימון. שמים בצד להשריה, עד להרכבת העוגה.
- מכינים את הבצק, מרכיבים ומתחילים את האפייה: מחממים תנור ל-180מעלות.
- במעבד מזון שמים קמח, אבקת אפייה, קוביות חמאה ו-3/4 כוס סוכר ומעבדים לפירורים. מוסיפים חלמונים וקליפה ומיץ לימון ומעבדים בלחיצות קצרות רק עד לקבלת בצק פירורי וקצת יבש.
- מעבירים כוס מהפירורים לקערה נפרדת, מערבבים לתוכם אגוזי מלך קצוצים ושומרים בצד (בקיץ- במקרר). משטחים את שאר הבצק בתחתית של תבנית משומנת (גם אם הבצק הפירורי לא נראה אחיד מהדקים אותו בידיים לתבנית - באפייה זה יסתדר).
- מסננים את השזיפים מהנוזלים שהפרישו ומניחים אותם בתבנית מעל תחתית הבצק.
- אופים 30 דקות, עד שהשזיפים מבעבעים ומשחימים פה ושם בקצוות. מוציאים את העוגה מהתנור ומשאירים אותו פועל.
- מסיימים את ההרכבה עם קצף ופירורים ומחזירים לסיום האפייה: במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה עד לקבלת קצף לבנבן עם בועות גדולות. מוסיפים בהדרגה 3/4 כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
- מורחים את הקצף מעל השזיפים - עובדים בזריזות ובזהירות כי התבנית חמה. מפזרים מעל הקצף את הפירורים (עם האגוזים הקצוצים) ששמרנו בצד.
- מחזירים לאפייה של 25 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהקצף תופח מאוד והפירורים מזהיבים.
- מוציאים מהתנור (הקצף יחזור לנפח המקורי). מניחים לעוגה להתקרר לפני שמחלצים מהתבנית ומגישים. שומרים במקרר.
אופן הכנה
- מתחילים בהשריית השזיפים: חוצים שזיפים, מגלענים ופורסים כל חצי שזיף לשלושה פלחים. שמים את השזיפים החתוכים בקערה ומערבבים עם 1/4 כוס סוכר, קינמון ומיץ לימון. שמים בצד להשריה, עד להרכבת העוגה.
- מכינים את הבצק, מרכיבים ומתחילים את האפייה: מחממים תנור ל-180מעלות.
- במעבד מזון שמים קמח, אבקת אפייה, קוביות חמאה ו-3/4 כוס סוכר ומעבדים לפירורים. מוסיפים חלמונים וקליפה ומיץ לימון ומעבדים בלחיצות קצרות רק עד לקבלת בצק פירורי וקצת יבש.
- מעבירים כוס מהפירורים לקערה נפרדת, מערבבים לתוכם אגוזי מלך קצוצים ושומרים בצד (בקיץ- במקרר). משטחים את שאר הבצק בתחתית של תבנית משומנת (גם אם הבצק הפירורי לא נראה אחיד מהדקים אותו בידיים לתבנית - באפייה זה יסתדר).
- מסננים את השזיפים מהנוזלים שהפרישו ומניחים אותם בתבנית מעל תחתית הבצק.
- אופים 30 דקות, עד שהשזיפים מבעבעים ומשחימים פה ושם בקצוות. מוציאים את העוגה מהתנור ומשאירים אותו פועל.
- מסיימים את ההרכבה עם קצף ופירורים ומחזירים לסיום האפייה: במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה עד לקבלת קצף לבנבן עם בועות גדולות. מוסיפים בהדרגה 3/4 כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
- מורחים את הקצף מעל השזיפים - עובדים בזריזות ובזהירות כי התבנית חמה. מפזרים מעל הקצף את הפירורים (עם האגוזים הקצוצים) ששמרנו בצד.
- מחזירים לאפייה של 25 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהקצף תופח מאוד והפירורים מזהיבים.
- מוציאים מהתנור (הקצף יחזור לנפח המקורי). מניחים לעוגה להתקרר לפני שמחלצים מהתבנית ומגישים. שומרים במקרר.
תגובות (34)
עוגה נפלאה, הכנתי המון פעמים!
תודה תמר
האם אפשר להפוך את המתכון לפרווה?
הי סיגל. כן, ניתן להחליף את החמאה במרגרינה או נטורינה, או אפילו שמן קנולה (רק 85% מכמות החמאה, כלומר 170 גרם ולא 200)