קרין גורן עם מתכון מושלם ומפנק של עוגת שיש בחושה רכה בטירוף
עוגת שיש בחושה, ביתית ונוסטלגית במיוחד. היא אוורירית, גבוהה ורכה בטירוף. מכינים אותה בקלי קלות, היא פרווה ועל בסיס שמן, בלי טיפת חמאה או מרגרינה
עוגת שיש בחושה, ביתית ונוסטלגית במיוחד. היא אוורירית, גבוהה ורכה בטירוף. מכינים אותה בקלי קלות, היא פרווה ועל בסיס שמן, בלי טיפת חמאה או מרגרינה
- קרין גורן
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עוגת שיש בחושה אוורירית, גבוהה ורכה רכה, שהיא מלכתחילה פרווה ועל בסיס שמן (בלי טיפת חמאה או מרגרינה). ואמנם כדי להשיג את הקלילות הנפלאה של העוגה צריך להקציף ביצים, אבל אל תדאגו – לא צריך להפריד אותן לחלבונים וחלמונים. מקציפים אותן שלמות, ומי שעושה את העבודה הקשה הוא המיקסר.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים להכנת עוגת שיש בחושה
מצרכים להכנת עוגת שיש בחושה
תערובת שוקולדית
-
100 גרם שוקולד מריר
-
1 כף שמן קנולה
בלילת עוגת שיש
-
4 ביצים L
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
2 שקיות סוכר וניל
-
1כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
-
1כוס או 240 מ"ל מיץ תפוזים
-
1/2כוס או 120 מ"ל מים
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
קישוט אחרי האפייה
אופן הכנה
- ממיסים שוקולד בקערה מעל סיר אדים: מחממים סיר עם מעט מים רותחים על אש קטנה. מניחים מעל קערה ובתוכה שמים שוקולד (נזהרים שלא יחדרו מים לקערת השוקולד). ממשיכים לחמם יחד, תוך בחישה מדי פעם, עד שהשוקולד נמס. מערבבים פנימה שמן ומסירים מהאש לצינון חלקי.
- מכינים את בלילת העוגה, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר מקציפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במהירות גבוהה 10 דקות, לתערובת בהירה וסמיכה במרקם של מוס.
- מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים שמן בזרם דק, תוך כדי הקצפה. מוסיפים באותו אופן מיץ תפוזים ומים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאט לתערובת חלקה.
- משטחים בתבנית 3/4 מהתערובת.
- מוסיפים ל-1/4 התערובת הנותרת את השוקולד המומס והפושר ומערבבים לאיחוד. מניחים כפות מתערובת השוקולד מעל התערובת הבהירה שבתבנית. מחדירים סכין לעומק התבנית ומערבבים קלות לדוגמת שיש.
- אופים 55-50 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
- מצננים ומחלצים מהתבנית. אם רוצים, מקשטים מלמעלה באבקת סוכר לפני שמגישים.
עוגת שיש פירות יער - לא לנסיכות בלבד
אופן הכנה
- ממיסים שוקולד בקערה מעל סיר אדים: מחממים סיר עם מעט מים רותחים על אש קטנה. מניחים מעל קערה ובתוכה שמים שוקולד (נזהרים שלא יחדרו מים לקערת השוקולד). ממשיכים לחמם יחד, תוך בחישה מדי פעם, עד שהשוקולד נמס. מערבבים פנימה שמן ומסירים מהאש לצינון חלקי.
- מכינים את בלילת העוגה, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר מקציפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במהירות גבוהה 10 דקות, לתערובת בהירה וסמיכה במרקם של מוס.
- מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים שמן בזרם דק, תוך כדי הקצפה. מוסיפים באותו אופן מיץ תפוזים ומים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאט לתערובת חלקה.
- משטחים בתבנית 3/4 מהתערובת.
- מוסיפים ל-1/4 התערובת הנותרת את השוקולד המומס והפושר ומערבבים לאיחוד. מניחים כפות מתערובת השוקולד מעל התערובת הבהירה שבתבנית. מחדירים סכין לעומק התבנית ומערבבים קלות לדוגמת שיש.
- אופים 55-50 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
- מצננים ומחלצים מהתבנית. אם רוצים, מקשטים מלמעלה באבקת סוכר לפני שמגישים.
עוגת שיש פירות יער - לא לנסיכות בלבד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (379)
טעים ברמה מטריפה!!! אנחנו מכינים רק כשרוצים לפנק
תודה רבה ליבנת 🙂