-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
העוגה המנצחת מתחרות המתכונים בתוכנית “המדריך לאפייה”.
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
מלית
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח עם מרגרינה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים, סוכר, מי סודה ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים על נייר אפייה מקומח קלות ל-2 עיגולים. מרפדים תחתית תבנית משומנת בעיגול בצק אחד (את השני שומרים בינתיים במקרר).
- מכינים את המלית: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- ממיסים בסיר קטן ממיסים שוקולד, מרגרינה, סוכר, מים, קמח וקקאו לתערובת אחידה. מסירים מהאש ומוסיפים חלמונים ורום. מערבבים פנימה אגוזים קצוצים. במיקסר מקציפים חלבונים לקצף רך ויציב ומקפלים אותו לתערובת.
- מרכיבים את העוגה ואופים: יוצקים את התערובת לתבנית על הבצק. מחוררים במזלג את עיגול הבצק השני ומניחים אותו על תערובת השוקולד. מהדקים את הבצק היטב לדפנות התבנית. אופים כ-50 דקות (עד שעה), עד שהבצק זהוב והעוגה עדיין מעט רוטטת.
- מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח עם מרגרינה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים, סוכר, מי סודה ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים על נייר אפייה מקומח קלות ל-2 עיגולים. מרפדים תחתית תבנית משומנת בעיגול בצק אחד (את השני שומרים בינתיים במקרר).
- מכינים את המלית: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- ממיסים בסיר קטן ממיסים שוקולד, מרגרינה, סוכר, מים, קמח וקקאו לתערובת אחידה. מסירים מהאש ומוסיפים חלמונים ורום. מערבבים פנימה אגוזים קצוצים. במיקסר מקציפים חלבונים לקצף רך ויציב ומקפלים אותו לתערובת.
- מרכיבים את העוגה ואופים: יוצקים את התערובת לתבנית על הבצק. מחוררים במזלג את עיגול הבצק השני ומניחים אותו על תערובת השוקולד. מהדקים את הבצק היטב לדפנות התבנית. אופים כ-50 דקות (עד שעה), עד שהבצק זהוב והעוגה עדיין מעט רוטטת.
- מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (34)
היי, אפשר לשים קמח רגיל במקום קמח תופח?
הי נעמי. כן, אפשר, אבל להוסיף גם כפית וחצי אבקת אפייה.
היי אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית תנור מרובעת אני מכינה כמות כפולה מתבנית בקוטר 28 ס”מ?
אז להכין לפי ההוראות, לא צריך לשנות את כמות המרכיבים
האם אפשר להחליף את המרגרינה בשמן?
במילוי כן בבצק לא 🙂