עוגת תלישה של גביניות ריקוטה ושוקולד לבן
עוגת תלישה של גביניות ריקוטה ושוקולד לבן זו עוגה מיוחדת וטעימה מאוד שמורכבת מגביניות נפרדות, שמכינים בקלות על בסיס בצק שמרים-עלים מוכן
עוגת תלישה של גביניות ריקוטה ושוקולד לבן זו עוגה מיוחדת וטעימה מאוד שמורכבת מגביניות נפרדות, שמכינים בקלות על בסיס בצק שמרים-עלים מוכן
- קרין גורן
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
גביניות מבצק קיפולים מיוחד – שבבית ייקח לכם יומיים להכין, והיום אפשר לקנות קפוא ומרודד בכל סופר -בצק שמרים-עלים. במקום לאפות גביניות נפרדות ובודדות, אני מצופפת אותם לעוגת ‘תלישה’ ששוברת את הקרח סביב השולחן. הערה: בסרטון מודגמת הכנה עם חצי מכמות הבצק והמלית. אני ממליצה להכין לפי הכמויות כאן (שמותאמות לשימוש בחבילת בצק שלמה).
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
2גביעי או 500 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
-
1/2 כוס אבקת סוכר
-
2 ביצים L
-
200 גרם שוקולד לבן
-
1 חבילה בצק שמרים עלים קפוא
הברשה
-
1 חלבון L
קישוט
אופן הכנה
- מפשירים בצק לפי הוראות היצרן. מפרידים ביצים.
- בקערה טורפים גבינה, אבקת סוכר וחלמונים לתערובת אחידה ללא גושים. קוצצים בסכין שוקולד לבן ומערבבים לתערובת הגבינה.
- חותכים את הבצק בסכין לריבועים ומניחים כף מלית גבינה במרכז כל ריבוע בצק.
- מקפלים כל 2 פינות נגדיות באופן מעט חופף לקבלת מעטפה ממולאת.
- מניחים בצפיפות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בחלבון ואופים מיד (ללא התפחה) ב-180 מעלות 25-20 דקות, עד להשחמה.
- מוציאים מהתנור, מקשטים באבקת סוכר ומגישים כשהמאפה חמים. תולשים את הגביניות בידיים ואוכלים.
אופן הכנה
- מפשירים בצק לפי הוראות היצרן. מפרידים ביצים.
- בקערה טורפים גבינה, אבקת סוכר וחלמונים לתערובת אחידה ללא גושים. קוצצים בסכין שוקולד לבן ומערבבים לתערובת הגבינה.
- חותכים את הבצק בסכין לריבועים ומניחים כף מלית גבינה במרכז כל ריבוע בצק.
- מקפלים כל 2 פינות נגדיות באופן מעט חופף לקבלת מעטפה ממולאת.
- מניחים בצפיפות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בחלבון ואופים מיד (ללא התפחה) ב-180 מעלות 25-20 דקות, עד להשחמה.
- מוציאים מהתנור, מקשטים באבקת סוכר ומגישים כשהמאפה חמים. תולשים את הגביניות בידיים ואוכלים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)