עוגת תפוזים גבוהה במיוחד של קרין גורן
קבלו מתכון נפלא של עוגת תפוזים ארומטית וגבוהה במיוחד שמצליחה בכל פעם. הפינוק האולטימטיבי ליד כוס קפה או תה בחורף, במינימום מאמץ
קבלו מתכון נפלא של עוגת תפוזים ארומטית וגבוהה במיוחד שמצליחה בכל פעם. הפינוק האולטימטיבי ליד כוס קפה או תה בחורף, במינימום מאמץ
- קרין גורן
-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
טורט תפוז
-
8 ביצים L
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
-
1 כוס מיץ תפוזים
-
1 כף גרידת תפוז
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח תופח
בלילה כהה
-
2 כפות אבקת קקאו
הגשה
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות בתוכנית רגילה חום עליון ותחתון (לא טורבו). מפרידים את הביצים.
- במיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה במשך דקה לקצף בהיר עם בועות. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, ומקציפים עוד 5 דקות, לקצף יציב.
- מוסיפים את החלמונים ומקציפים במהירות נמוכה-בינונית לאיחוד.
- מוסיפים את השמן ומקציפים לאיחוד.
- מוסיפים את מיץ התפוזים וגרידת התפוז ומקציפים לאט לאיחוד.
- מוסיפים את הקמח ומקציפים לאט רק עד שהתערובת אחידה.
- מוציאים את הקערה מהמיקסר ומשלימים את איחוד הבלילה בקיפול בלקקן.
- להכנת טורט תפוז רגיל: ממלאים את התבנית הלא משומנת בבלילה עד 3/4 הגובה. להכנת טורט שיש: מעבירים כוס מבלילת טורט התפוז לקערה נפרדת, מוסיפים את הקקאו ומערבבים. ממלאים את התבנית הלא משומנת בתערובת הבהירה, מוזגים מעל את התערובת הכהה ומערבבים מעט ליצירת דוגמת שיש.
- מכניסים את התבנית למרכז התנור או לשליש התחתון ואופים כ-70 דקות, עד שהעוגה קפיצית, אוורירית ויבשה במרכז, ושיפוד שננעץ במרכז יוצא יבש. חשוב לא לפתוח את התנור באמצע האפייה. מתחילים לבדוק רק אחרי כשעה כשהעוגה נראית מוכנה.
- כדי למנוע צניחה של העוגה ואובדן גובה - הופכים את התבנית על הרגליים הייעודיות, או הופכים ומשחילים את הארובה על בקבוק. משאירים את העוגה להצטנן לגמרי כשהיא באוויר. מעבירים סכין בין התבנית לעוגה ומחלצים על צלחת הגשה.
- מפזרים את אבקת הסוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות בתוכנית רגילה חום עליון ותחתון (לא טורבו). מפרידים את הביצים.
- במיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה במשך דקה לקצף בהיר עם בועות. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, ומקציפים עוד 5 דקות, לקצף יציב.
- מוסיפים את החלמונים ומקציפים במהירות נמוכה-בינונית לאיחוד.
- מוסיפים את השמן ומקציפים לאיחוד.
- מוסיפים את מיץ התפוזים וגרידת התפוז ומקציפים לאט לאיחוד.
- מוסיפים את הקמח ומקציפים לאט רק עד שהתערובת אחידה.
- מוציאים את הקערה מהמיקסר ומשלימים את איחוד הבלילה בקיפול בלקקן.
- להכנת טורט תפוז רגיל: ממלאים את התבנית הלא משומנת בבלילה עד 3/4 הגובה. להכנת טורט שיש: מעבירים כוס מבלילת טורט התפוז לקערה נפרדת, מוסיפים את הקקאו ומערבבים. ממלאים את התבנית הלא משומנת בתערובת הבהירה, מוזגים מעל את התערובת הכהה ומערבבים מעט ליצירת דוגמת שיש.
- מכניסים את התבנית למרכז התנור או לשליש התחתון ואופים כ-70 דקות, עד שהעוגה קפיצית, אוורירית ויבשה במרכז, ושיפוד שננעץ במרכז יוצא יבש. חשוב לא לפתוח את התנור באמצע האפייה. מתחילים לבדוק רק אחרי כשעה כשהעוגה נראית מוכנה.
- כדי למנוע צניחה של העוגה ואובדן גובה - הופכים את התבנית על הרגליים הייעודיות, או הופכים ומשחילים את הארובה על בקבוק. משאירים את העוגה להצטנן לגמרי כשהיא באוויר. מעבירים סכין בין התבנית לעוגה ומחלצים על צלחת הגשה.
- מפזרים את אבקת הסוכר ומגישים.
הערות
- כדי לפגוע כמה שפחות בהיקף העוגה בזמן החילוץ, מטים את הלהב קצת באלכסון לכיוון התבנית ולוחצים על התבנית מבחוץ
הערות
- כדי לפגוע כמה שפחות בהיקף העוגה בזמן החילוץ, מטים את הלהב קצת באלכסון לכיוון התבנית ולוחצים על התבנית מבחוץ
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (282)
עוגה מעולה
תודה תמיר!
רציתי לשאול אם קרה ונפל לי חלמון לחלבון האם אפשר כבר לערבב ביחד ולהקציף עד שיתפח ולהמשיך כרגיל כמו בעוגת שיש רכה ?
היי ליאת, אני חושבת שזה עדיין יעבוד. עדכני איך יצא 🙂
באיזה כוס לכמות חד פעמי או לשתייה חמה
היי יפה, כוס חד פעמית