-
מרכיבים12
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
סופגניות ביס (או לביבות ביס, עדיין לא החלטתי) מיניאטוריות, שמפתיעות את הפה במרקמן: כשהשיניים מפצחות את המעטה הפריך מתגלה מרכז רך, עסיסי, וספוג בסירופ מתוק ומבושם.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות | כמות מנות 55 |
---|
מצרכים
מצרכים
סופגניות
-
1בינוני או 150 גרם תפוחי אדמה
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
1/2קובייה או 25 גרם שמרים טריים
-
1 כפית סוכר לבן
-
1 1/4כוסות או 300 מ"ל מים פושרים
-
1 בקבוק שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מבשלים תפ”א ומועכים עם כף ממי הבישול לפירה. מצננים מעט.
- שמים את הקמח בקערת מיקסר ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים סוכר ומים ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את מחית תפוח האדמה ולשים 10 דקות - הבצק יתקבל מאוד נוזלי ודביק, וזה בסדר. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפוח עד הכפלת הנפח, שעה עד שעה וחצי.
- מכינים את הסירופ: בסיר על אש קטנה מבשלים מים וסוכר, במשך 15-20 דקות, עד שמתקבל סירופ אחיד וסמיך מעט. מורידים מהאש ומקררים לגמרי טמפרטורת החדר. מוסיפים מי זהר ומערבבים.
- מחממים שמן לטיגון עמוק. מכינים קערית עם שמן וטובלים בה כפית קטנה (למניעת הידבקות הבצק). ממלאים את הכפית בבצק ומטילים לתוך השמן הלוהט. מטגנים עד להזהבה, הופכים לצד השני ומזהיבים. הבצק תופח מאוד במהלך הטיגון, ומתמלא בועות.
- מוציאים את הכדורים בכף מחוררת ומספיגים לרגע על נייר סופג. מערבבים לסירופ מי זהר לתיבול. טובלים מיד את הכדורים הלוהטים בסירופ הקר.
- משהים 10 שניות ומוציאים מהסירופ.
- מגישים בערימה עם קיסמים וקעריות עם התוספות לטבילה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מבשלים תפ”א ומועכים עם כף ממי הבישול לפירה. מצננים מעט.
- שמים את הקמח בקערת מיקסר ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים סוכר ומים ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את מחית תפוח האדמה ולשים 10 דקות - הבצק יתקבל מאוד נוזלי ודביק, וזה בסדר. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפוח עד הכפלת הנפח, שעה עד שעה וחצי.
- מכינים את הסירופ: בסיר על אש קטנה מבשלים מים וסוכר, במשך 15-20 דקות, עד שמתקבל סירופ אחיד וסמיך מעט. מורידים מהאש ומקררים לגמרי טמפרטורת החדר. מוסיפים מי זהר ומערבבים.
- מחממים שמן לטיגון עמוק. מכינים קערית עם שמן וטובלים בה כפית קטנה (למניעת הידבקות הבצק). ממלאים את הכפית בבצק ומטילים לתוך השמן הלוהט. מטגנים עד להזהבה, הופכים לצד השני ומזהיבים. הבצק תופח מאוד במהלך הטיגון, ומתמלא בועות.
- מוציאים את הכדורים בכף מחוררת ומספיגים לרגע על נייר סופג. מערבבים לסירופ מי זהר לתיבול. טובלים מיד את הכדורים הלוהטים בסירופ הקר.
- משהים 10 שניות ומוציאים מהסירופ.
- מגישים בערימה עם קיסמים וקעריות עם התוספות לטבילה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (26)
שלום קרין, ניתן להשאיר את הבצק במקרר ולטגן יום למחרת?
עדיף מאוד שלא
שלום קרין יקירה הרשי לי רק תיקון קטן. (כאחת שאוכלת עוומה ממתי שנולה…) בעוומה לא שמים תפוח אדמה
היי דליה, אפשר להכין עוואמה בכל מיני דרכים, גם עם תפוח אדמה
האם ניתן להכין את העוומה יום לפני?
עדיף שלא