פאי בוטנים

קבלו מתכון של פאי בוטנים: יפה, טעים ופשוט להכנה, שמורכב מתחתית שחומה של בצק פריך ומלית עשירה ומתוקה של בוטנים קראנצ'יים בדבש וקרמל
קבלו מתכון של פאי בוטנים: יפה, טעים ופשוט להכנה, שמורכב מתחתית שחומה של בצק פריך ומלית עשירה ומתוקה של בוטנים קראנצ'יים בדבש וקרמל
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
פאי וטארט
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


תבנית ריבוע 22 ס"מ

מלית


אופן הכנה

  1. מכינים את הקלתית ואופים אפייה חלקית: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד, רך ולא דביק.
  2. משטחים את הבצק ל”פיתה”, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
  3. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לריבוע או מלבן בעובי 1/2 ס”מ (לפי התבנית בה משתמשים), ומעבירים לתבנית (הכי קל להפוך את נייר האפייה עם הבצק על התבנית, ולקלף את הנייר). מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט (ובינתיים מכינים את המלית).
  6. מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
  7. בסיר מחממים חמאה, סוכר חום ודבש תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מוסיפים שמנת מתוקה, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מערבבים פנימה את הבוטנים.
  8. יוצקים את תערובת הבוטנים על הקלתית ואופים 10-15 דקות, עד שהמלית מבעבעת.
  9. משחררים מהתבנית בזהירות כל עוד הקרמל חם, אחרת הוא יתקשה וידביק את הפאי לתבנית. מצננים ומגישים.
  10. שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.

הערות

  • אפשר להכין את הפאי בתבנית ריבועית בגודל 22-23 ס"מ, או בתבנית מלבנית בגודל 35X10 ס"מ.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    שיראל ענתבי

    היי אפשר להמיר למרגרינה וריץ’ כדי שיהיה פרווה? או שהטעם פחות טוב ככה?

      Avatar
      קרין גורן

      הי שיראל. אפשר להמיר בלי בעיה. והפאי יצא טעים בכל מקרה.

    Avatar
    רחל

    קרין גורן אלופה תמיד אני מחפשת מתכונים אצלה כי אפשר לסמוך על המתכונים שלה במאה אחוז והכל יוצא מושלם וברמה הכי גבוהה שיש קארין את פשוט אלופהההה

      Foody team
      מערכת Foody

      תודה רבה 🙂

    Avatar
    חן

    היי, האם אפשר להחליף את הבוטנים בתערובת פיצוחים לטעמי?

      Foody team
      מערכת Foody

      כן

הצג עוד

קטגוריות

תגיות