-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית ריבוע 22 ס"מ
קלתית
מלית
-
100 גרם חמאה
-
1/3כוס או 80 גרם סוכר חום כהה
-
1/3כוס או 100 גרם דבש
-
1/4כוס או 60 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
300 גרם בוטנים קלויים
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית ואופים אפייה חלקית: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד, רך ולא דביק.
- משטחים את הבצק ל”פיתה”, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לריבוע או מלבן בעובי 1/2 ס”מ (לפי התבנית בה משתמשים), ומעבירים לתבנית (הכי קל להפוך את נייר האפייה עם הבצק על התבנית, ולקלף את הנייר). מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט (ובינתיים מכינים את המלית).
- מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
- בסיר מחממים חמאה, סוכר חום ודבש תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מוסיפים שמנת מתוקה, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מערבבים פנימה את הבוטנים.
- יוצקים את תערובת הבוטנים על הקלתית ואופים 10-15 דקות, עד שהמלית מבעבעת.
- משחררים מהתבנית בזהירות כל עוד הקרמל חם, אחרת הוא יתקשה וידביק את הפאי לתבנית. מצננים ומגישים.
- שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית ואופים אפייה חלקית: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד, רך ולא דביק.
- משטחים את הבצק ל”פיתה”, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לריבוע או מלבן בעובי 1/2 ס”מ (לפי התבנית בה משתמשים), ומעבירים לתבנית (הכי קל להפוך את נייר האפייה עם הבצק על התבנית, ולקלף את הנייר). מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט (ובינתיים מכינים את המלית).
- מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
- בסיר מחממים חמאה, סוכר חום ודבש תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מוסיפים שמנת מתוקה, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מערבבים פנימה את הבוטנים.
- יוצקים את תערובת הבוטנים על הקלתית ואופים 10-15 דקות, עד שהמלית מבעבעת.
- משחררים מהתבנית בזהירות כל עוד הקרמל חם, אחרת הוא יתקשה וידביק את הפאי לתבנית. מצננים ומגישים.
- שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.
הערות
- אפשר להכין את הפאי בתבנית ריבועית בגודל 22-23 ס"מ, או בתבנית מלבנית בגודל 35X10 ס"מ.
הערות
- אפשר להכין את הפאי בתבנית ריבועית בגודל 22-23 ס"מ, או בתבנית מלבנית בגודל 35X10 ס"מ.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (12)
היי אפשר להמיר למרגרינה וריץ’ כדי שיהיה פרווה? או שהטעם פחות טוב ככה?
הי שיראל. אפשר להמיר בלי בעיה. והפאי יצא טעים בכל מקרה.
קרין גורן אלופה תמיד אני מחפשת מתכונים אצלה כי אפשר לסמוך על המתכונים שלה במאה אחוז והכל יוצא מושלם וברמה הכי גבוהה שיש קארין את פשוט אלופהההה
תודה רבה 🙂
היי, האם אפשר להחליף את הבוטנים בתערובת פיצוחים לטעמי?
כן