-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עוגה ללא אפייה בטעמים כיפיים של ילדות: בסיס שקצת מזכיר כדורי שוקולד (אבל עם עוגיות קרמל, שמוסיפות עניין ושוברות קצת את הטעם המוכר) וקרם וניל קל להכנה. את הקרם שמלעלה אפשר גם סתם לשטח, אבל אם רוצים להפוך אותה לקצת יותר חגיגית – אפשר להשקיע בזילוף.
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית טארט 24 ס"מ
בסיס כדורי שוקולד
-
1/2מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
150 גרם שוקולד מריר
-
1/2 כוס נוטלה
-
1חבילה או 250 גרם עוגיות לוטוס
קרם וניל
-
1 1/2מיכלים או 375 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1/2 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
קישוט
אופן הכנה
- מכינים את הבסיס: בקערה שמים שמנת מתוקה, שוקולד מריר וממרח שוקולד. מחממים במיקרוגל עד להמסה ומערבבים לאיחוד.
- מרסקים את העוגיות (בעודן בשקית) במכות פטיש שניצל או מערוך.
- מעבירים את תערובת השוקולד החמה לקערה גדולה ושופכים פנימה גם את פירורי העוגיות (פותחים את השקית ישר מעל הקערה). מערבבים עד שהעוגיות מצופות בקרם.
- משטחים בתבנית פאי משומנת.
- מעבירים למקפיא ל-5 דקות (או למקרר לשעה), להתייצבות קלה של התערובת, ובינתיים מכינים את הקרם.
- מכינים את הקרם, מזלפים ומקשטים: מקציפים שמנת מתוקה ופודינג וניל לקרם יציב. מעבירים לשקית זילוף עם פיה חלקה ומזלפים מעל התחתית שהתקררה (למראה של גלים, כמו בתמונה - מזלפים שורה של ערימות קרם בקצה העוגה, לוחצים על כל ערימה בעזרת כפית ומורחים בקו ישר לכיוון החלק הנקי של העוגה. מזלפים שורה נוספת של ערימות קרם בצמוד לשורה הראשונה וחוזרים על הפעולות. ממשיכים כך עד שכל העוגה מכוסה).
- מגררים מעט שוקולד (בעזרת פומפייה או קולפן ירקות) מעל הקרם, לקישוט. שומרים במקרר.
אופן הכנה
- מכינים את הבסיס: בקערה שמים שמנת מתוקה, שוקולד מריר וממרח שוקולד. מחממים במיקרוגל עד להמסה ומערבבים לאיחוד.
- מרסקים את העוגיות (בעודן בשקית) במכות פטיש שניצל או מערוך.
- מעבירים את תערובת השוקולד החמה לקערה גדולה ושופכים פנימה גם את פירורי העוגיות (פותחים את השקית ישר מעל הקערה). מערבבים עד שהעוגיות מצופות בקרם.
- משטחים בתבנית פאי משומנת.
- מעבירים למקפיא ל-5 דקות (או למקרר לשעה), להתייצבות קלה של התערובת, ובינתיים מכינים את הקרם.
- מכינים את הקרם, מזלפים ומקשטים: מקציפים שמנת מתוקה ופודינג וניל לקרם יציב. מעבירים לשקית זילוף עם פיה חלקה ומזלפים מעל התחתית שהתקררה (למראה של גלים, כמו בתמונה - מזלפים שורה של ערימות קרם בקצה העוגה, לוחצים על כל ערימה בעזרת כפית ומורחים בקו ישר לכיוון החלק הנקי של העוגה. מזלפים שורה נוספת של ערימות קרם בצמוד לשורה הראשונה וחוזרים על הפעולות. ממשיכים כך עד שכל העוגה מכוסה).
- מגררים מעט שוקולד (בעזרת פומפייה או קולפן ירקות) מעל הקרם, לקישוט. שומרים במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)