-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
את מלית הפאי הבאה למדתי להכין בקורס צרפתי בבית הספר לנוטר, אבל את הקלתית המצאתי לבד. נמאס לי מבצק פריך שמתכווץ באפייה, ואחרי מיליון ניסיונות הגעתי לקלתית המושלמת – שלא מתכווצת אפילו במילימטר בתנור. וכמה שהיא קלה להכנה! מעליה יבואו ערימות של פרוסות תפוחים, אבל מסודרות יפה, כמו בצרפת – פאי תפוחים מושלם שאתם חייבים לנסות.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים להכנת פאי תפוחים
מצרכים להכנת פאי תפוחים
מלית פאי תפוחים צרפתי
-
1 כוס רסק תפוחים
-
6 תפוחי עץ אדומים גדולים
זיגוג אחרי האפייה
-
1/2 כוס ריבת משמש
-
1/4 כוס מים רותחים
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית פאי תפוחים: בקערה מערבבים חמאה מומסת ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד. מהדקים בידיים את הבצק לתחתית וגם לדפנות של תבנית מרופדת בנייר אפייה. דוקרים במזלג.
- מחממים תנור ל-170 מעלות ובינתיים שומרים את התבנית עם הבצק במקפיא.
- מכינים מלית פאי תפוחים: קולפים, חוצים ומגלענים כל תפוח. פורסים דק דק במנדולינה (כ-20 פרוסות מכל ½ תפוח).
- מורחים את הבצק ברסק תפוחים ומפזרים מעט פרוסות תפוחים (הפחות יפות) לכיסוי ראשוני בשכבה אחת.
- מסדרים את הפרוסות בחפיפה כמו קלפים במעגל החיצוני - נשענות מעט על הבצק. מסדרים עוד שכבה מעל (חופפת מעט) בעיגול פנימי יותר. מגביהים את המרכז בעוד פרוסות תפוחים (פחות יפות). מסדרים עיגול שלישי. מגביהים מרכז ומסדרים עוד 5 פרוסות כמו פרח, ומסיימים עם פרוסה עבה שנחתכה עם חותכן פרח, לקישוט. מברישים בחמאה מומסת (בעדינות, לא להזיז את הפרוסות) ומפזרים סוכר.
- מכניסים לתנור ואופים כ-50-40 דקות, להשחמה.
- זיגוג פאי תפוחים: מברישים בעדינות בריבת משמש מדוללת במים רותחים. משתמשים בכל כמות הריבה, לזיגוג בשכבה נדיבה. מצננים לגמרי לפני שמגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית פאי תפוחים: בקערה מערבבים חמאה מומסת ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד. מהדקים בידיים את הבצק לתחתית וגם לדפנות של תבנית מרופדת בנייר אפייה. דוקרים במזלג.
- מחממים תנור ל-170 מעלות ובינתיים שומרים את התבנית עם הבצק במקפיא.
- מכינים מלית פאי תפוחים: קולפים, חוצים ומגלענים כל תפוח. פורסים דק דק במנדולינה (כ-20 פרוסות מכל ½ תפוח).
- מורחים את הבצק ברסק תפוחים ומפזרים מעט פרוסות תפוחים (הפחות יפות) לכיסוי ראשוני בשכבה אחת.
- מסדרים את הפרוסות בחפיפה כמו קלפים במעגל החיצוני - נשענות מעט על הבצק. מסדרים עוד שכבה מעל (חופפת מעט) בעיגול פנימי יותר. מגביהים את המרכז בעוד פרוסות תפוחים (פחות יפות). מסדרים עיגול שלישי. מגביהים מרכז ומסדרים עוד 5 פרוסות כמו פרח, ומסיימים עם פרוסה עבה שנחתכה עם חותכן פרח, לקישוט. מברישים בחמאה מומסת (בעדינות, לא להזיז את הפרוסות) ומפזרים סוכר.
- מכניסים לתנור ואופים כ-50-40 דקות, להשחמה.
- זיגוג פאי תפוחים: מברישים בעדינות בריבת משמש מדוללת במים רותחים. משתמשים בכל כמות הריבה, לזיגוג בשכבה נדיבה. מצננים לגמרי לפני שמגישים.
קטגוריות
אוהבים פאי תפוחים? אל תפספסו את המתכון הבא. פאי תפוחים צרפתי מטריף עם קלתית בצק פריך שמכינים עם טריק שמונע התכווצות של הבצק לאחר האפייה במילוי המון תפוחים עסיסיים ולקישוט מניפת תפוחים יפהפיה שהופכת את הפאי למפונפן ומדויק ממש כמו בויטרינה בפריז.
תגובות (29)
כשערבבתי את הצרכים של הקלתית יצא לי בין בלילה לעיסה אבל לא יצא לי בצק ככה זה אמור לצאת?
היי יהודה, הבצק לא אמור לצאת עיסתי, האם מדדת בכוסות מדידה?
האם זו קלתית שיכולה להתאים גם לנקטרינות?
בהחלט