-
מרכיבים5
-
הכנה 30 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 5 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קינוח אורז
-
1 ליטר חלב 3%
-
1/2 כוס אורז בסמטי
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
1 כפית קינמון טחון
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- שוטפים את האורז במסננת.
- ממלאים קצת מים בסיר ושופכים החוצה (צריך שהסיר יהיה רטוב, כך החלב לא יישרף בהמשך). מוזגים פנימה את החלב, מוסיפים את האורז ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מנמיכים להבה ומבשלים 30 דקות בלי מכסה, עד שהאורז תפוח ורך. מסירים מהאש.
- מיד מוסיפים לאורז החם את הסוכר והקינמון ומערבבים בעדינות להמסה. זה טעים כבר עכשיו! מצננים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות.
- במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה. מוסיפים את הקצפת לאורז הקר ומערבבים בעדינות פנימה.
- מוזגים את הפודינג לגביעים, מפזרים מעט קינמון מעל ומגישים.
אופן הכנה
- שוטפים את האורז במסננת.
- ממלאים קצת מים בסיר ושופכים החוצה (צריך שהסיר יהיה רטוב, כך החלב לא יישרף בהמשך). מוזגים פנימה את החלב, מוסיפים את האורז ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מנמיכים להבה ומבשלים 30 דקות בלי מכסה, עד שהאורז תפוח ורך. מסירים מהאש.
- מיד מוסיפים לאורז החם את הסוכר והקינמון ומערבבים בעדינות להמסה. זה טעים כבר עכשיו! מצננים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות.
- במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה. מוסיפים את הקצפת לאורז הקר ומערבבים בעדינות פנימה.
- מוזגים את הפודינג לגביעים, מפזרים מעט קינמון מעל ומגישים.
הערות
- אם רוצים לשדרג את הקינוח, מקשטים מעל בתוספות לפי הטעם: פירורי עוגיות, קוביות של פירות טריים וכו'
הערות
- אם רוצים לשדרג את הקינוח, מקשטים מעל בתוספות לפי הטעם: פירורי עוגיות, קוביות של פירות טריים וכו'
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)