-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תערובת הפופקורן
-
200 גרם גרעיני תירס לפופקורן
-
1/4 כוס שמן קנולה
קרמל
-
200 גרם חמאה
-
1 כוס סוכר לבן
-
1 כוס סוכר חום כהה
-
1/2 כוס דבש
-
1 כפית מיץ לימון
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים את גרעיני התירס. מכסים את הסיר ומחכים שקולות הפיצוץ ייפסקו.
- מחממים תנור ל-120 מעלות (רצוי טורבו). מכינים 2 תבניות תנור מרופדות נייר אפייה.
- שמים בקערה הכי גדולה שיש את הפופקורן. בסיר גדול (חשוב שיהיה גדול כי התערובת תופחת בסיום התהליך) שמים חמאה, סוכר, סוכר חום, דבש, לימון, מלח ותמצית וניל. מחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהתערובת חלקה לגמרי בלי גרגירי סוכר. מגבירים ללהבה גבוהה ומבשלים 8 דקות בדיוק (אם יש מדחום סוכר - 148 מעלות).
- מסירים מהאש ומוסיפים סודה לשתייה בזהירות! התערובת תבעבע בטירוף וכמעט תגלוש (לכן חשוב סיר גדול) - מערבבים עד שהבעבוע נרגע. מוזגים את הקרמל הרותח על הפופקורן ומערבבים בזהירות בעזרת שתי כפות עץ גדולות לציפוי כל הפופקורן בקרמל.
- מפזרים את התערובת על שתי התבניות ומייבשים בתנור בחום של 120 מעלות במשך שעה.
- מצננים ומפרידים בידיים אם מתגבשים גושי פופקורן. מגישים בטמפרטורת החדר.
- שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד חודש.
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים את גרעיני התירס. מכסים את הסיר ומחכים שקולות הפיצוץ ייפסקו.
- מחממים תנור ל-120 מעלות (רצוי טורבו). מכינים 2 תבניות תנור מרופדות נייר אפייה.
- שמים בקערה הכי גדולה שיש את הפופקורן. בסיר גדול (חשוב שיהיה גדול כי התערובת תופחת בסיום התהליך) שמים חמאה, סוכר, סוכר חום, דבש, לימון, מלח ותמצית וניל. מחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהתערובת חלקה לגמרי בלי גרגירי סוכר. מגבירים ללהבה גבוהה ומבשלים 8 דקות בדיוק (אם יש מדחום סוכר - 148 מעלות).
- מסירים מהאש ומוסיפים סודה לשתייה בזהירות! התערובת תבעבע בטירוף וכמעט תגלוש (לכן חשוב סיר גדול) - מערבבים עד שהבעבוע נרגע. מוזגים את הקרמל הרותח על הפופקורן ומערבבים בזהירות בעזרת שתי כפות עץ גדולות לציפוי כל הפופקורן בקרמל.
- מפזרים את התערובת על שתי התבניות ומייבשים בתנור בחום של 120 מעלות במשך שעה.
- מצננים ומפרידים בידיים אם מתגבשים גושי פופקורן. מגישים בטמפרטורת החדר.
- שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד חודש.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (15)
שלום קרין תודה רבה על המתכון. כשהוספתי את הסודה לשתיה זה לא בעבע במיוחד, יש לך רעיון למה זה קרה? אולי כי שמתי יותר דבש ממה שכתוב?) אבל זה יצא ממש טעים שוב תודה אני ממש נהנית מהמתכונים שלך!
הי איבשג, שמחה לשמוע שיצא טעים. אם הסודה לא ביעבעה יכול להיות שהיא כבר לא בתוקף, או שבאמת היתה לה פחות תגובה עם הדבש מהרגיל.
יצא מעולה תודה רבה!!
תודה רבה מיכל