-
מרכיבים9
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 9 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית מלבנית ענקית (תבנית תנור) - 40X32
פוקצ'ה
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1 קובייה שמרים טריים
-
2 2/3כוסות או 650 מ"ג מים פושרים
-
2 כפות דבש
-
1 כף מלח דק
-
1/3 כוס שמן זית
-
1/2 כוס שבבי בצל מטוגן
אופן הכנה
- מכינים את הציפוי: פורסים בצל לרצועות ומטגנים במחבת יבשה בלי שמן על אש גבוהה. כשהבצל מתחיל להיות זהוב בהיר מוסיפים שמן, מנמיכים להבה ומבשלים על אש נמוכה עד לצבע זהוב, כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. מניחים בצד.
- מכינים את הבצק, מתפיחים ואופים: שמים את כל חומרי הבצק במיקסר ומעבדים 10 דקות לבצק רך, דביק, חלק ומבריק. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. מעבירים בעדינות לתבנית תנור משומנת בשמן זית, ומותחים את הבצק בידיים כך שיכסה את כל התבנית.
- יוצקים את ציפוי הבצל ויוצרים גומות בידיים משומנות בבצק. מתפיחים 20 דקות ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים כ-20 דקות עד להזהבה הבצק (גם מלמטה).
אופן הכנה
- מכינים את הציפוי: פורסים בצל לרצועות ומטגנים במחבת יבשה בלי שמן על אש גבוהה. כשהבצל מתחיל להיות זהוב בהיר מוסיפים שמן, מנמיכים להבה ומבשלים על אש נמוכה עד לצבע זהוב, כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. מניחים בצד.
- מכינים את הבצק, מתפיחים ואופים: שמים את כל חומרי הבצק במיקסר ומעבדים 10 דקות לבצק רך, דביק, חלק ומבריק. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. מעבירים בעדינות לתבנית תנור משומנת בשמן זית, ומותחים את הבצק בידיים כך שיכסה את כל התבנית.
- יוצקים את ציפוי הבצל ויוצרים גומות בידיים משומנות בבצק. מתפיחים 20 דקות ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים כ-20 דקות עד להזהבה הבצק (גם מלמטה).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (10)
אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח חיטה מלא? ואם כן צריך לשנות משהו?
לא מומלץ להמיר יותר מ-50% מהקמח בקמח מלא. בכל אופן, לא צריך לשנות דבר, אולי להוסיף מעט מים כדי לקבל בצק שנוח לעבודה ולא יבש מידי
היי אפשר להשתמש בבצל שטיגנתי בבית במקום שבבי בצל מטוגנים קנויים?
כן אפשר