-
מרכיבים17
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 17 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1קובייה או 50 גרם שמרים טריים
-
2 2/3כוסות או 650 מ"ל מים פושרים
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כף מלח דק
-
1/3 כוס שמן זית
אופן הכנה
- לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים. חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הכדורים, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק. משמנים את הכדורים במעט שמן זית למניעת התייבשות, ומניחים על משטח מקומח היטב לתפיחה של 20 דקות.
- מחממים את התנור למקסימום (240 מעלות לפחות, כמה שהתנור שלכם מאפשר).
- טוחנים במעבד מזון את העגבניות עם המלח לרסק חלק. מערבבים פנימה את עלי הבזיליקום.
- מרדדים את הבצק ישירות על נייר אפייה מקומח בנדיבות למלבן דק (1/2 ס”מ) בגודל תבנית התנור. מעבירים את הבצק המרודד ביחד עם הנייר לתבנית.
- מורחים שכבה דקה ואחידה של רוטב עגבניות, מסדרים מעל את התוספות לפי הטעם.
- ללא תפיחה נוספת אופים מיד, בחום מקסימלי למשך 12-15 דקות או עד שהבצק שחום מלמטה והגבינה מבעבעת.
מחפשים מתכון לפיצה לבנה עם תרד ובצל סגול? הכנסו לכאן
אופן הכנה
- לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים. חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הכדורים, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק. משמנים את הכדורים במעט שמן זית למניעת התייבשות, ומניחים על משטח מקומח היטב לתפיחה של 20 דקות.
- מחממים את התנור למקסימום (240 מעלות לפחות, כמה שהתנור שלכם מאפשר).
- טוחנים במעבד מזון את העגבניות עם המלח לרסק חלק. מערבבים פנימה את עלי הבזיליקום.
- מרדדים את הבצק ישירות על נייר אפייה מקומח בנדיבות למלבן דק (1/2 ס”מ) בגודל תבנית התנור. מעבירים את הבצק המרודד ביחד עם הנייר לתבנית.
- מורחים שכבה דקה ואחידה של רוטב עגבניות, מסדרים מעל את התוספות לפי הטעם.
- ללא תפיחה נוספת אופים מיד, בחום מקסימלי למשך 12-15 דקות או עד שהבצק שחום מלמטה והגבינה מבעבעת.
מחפשים מתכון לפיצה לבנה עם תרד ובצל סגול? הכנסו לכאן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (298)
איך אני מחליפה שמרים טרים ביבשים?מה הכמות?
היי הודיה, כף שמרים יבשים
אם אני משתמשת בקמח פיצה- מוסיפים שמרים לפי כמות שמתאימה במתכון לקמח רגיל?
היי גילי, לבצק פיצה נהוג להוסיף מעט מאוד שמרים. כ 10 גר’ שמרים טריים על כל ק”ג בצק. הסיבה היא שהבצק משתפר בהתפחה ארוכה, שמעניקה לפיצה את המרקם הייחודי והבועות הגדולות.
הכנתי. יצא מוצלח ברמות. בצק נדיר טעים ממש!!
תודה רבה מיכל 🙂