פנקוטה קוקוס

פנקוטה קוקוס זה קינוח מרשים, אך קליל ופשוט להכנה, שמוגש בצורה משודרגת וחגיגית במיוחד עם פילו, פירות וקונפיטורת משמש ופסיפלורה
פנקוטה קוקוס זה קינוח מרשים, אך קליל ופשוט להכנה, שמוגש בצורה משודרגת וחגיגית במיוחד עם פילו, פירות וקונפיטורת משמש ופסיפלורה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
קינוחים בכוסות
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

פילו פירות

קונפיטורת משמש ופסיפלורה


אופן הכנה

  1. חותכים תפוח, מנגו, בננה ומשמש לקוביות. קוצצים גס אגוזים.
  2. מכינים את הפנקוטה: משרים את הג’לטין עם 50 מ”ל מים ומניחים בצד עד שיתרכך. מרתיחים שמנת עם חלב הקוקוס והסוכר. לאחר הרתיחה מוסיפים את הג’לטין, מערבבים היטב ומקררים 10 דקות. מוסיפים את הרום, מוזגים לרינגים קטנים ומקררים.
  3. מכינים פילו פירות: במחבת מניחים את התפוח מעט סוכר ומבשלים עד ריכוך. מוסיפים את המנגו והבננה ומקפיצים מספר שניות. מוסיפים את האגוזים ומניחים בצד. לוקחים 3 דפי הפילו, מורחים בין השכבות חמאה מומסת ומפזרים סוכר. חותכים ל-6 מלבנים. מניחים בכל מלבן, בקצה הקרוב אלינו, ערמה קטנה של פירות ומגלגלים לשטרודל דק. מורחים בחמאה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בחום של 200 מעלות עד להזהבה.
  4. מכינים את הקונפיטורה: מניחים בסיר את המשמש הקצוץ. חותכים את הפסיפלורה, מוציאים את התוכן ומניחים בתוך הסיר. מוסיפים מעט סוכר, יוצקים מים לכיסוי המשמש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד קבלת מירקם סמיך.
  5. הרכבת המנה: על צלחת הגשה מניחים כף של קונפיטורה (מרוחה לאורכה של הצלחת), משחררים את הפנקוטה מהרינג ומניחים במרכז הצלחת. חוצים את מאפה הפילו באלכסון ומניחים בהצלבה על הפנקוטה.
  6. מגישים מיד.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    טלי פדרמן

    המתכון מופיע תחת הקטגוריה של מתכונים לפסח אז איך זה שצריך פילו?

      Foody team
      מערכת Foody

      צודקת – טעות. עדכנתי את המתכון

קטגוריות