פצפוציות תמרים
פצפוציות תמרים הכי פריכות בעולם - קינוח טעים ובריא, ללא אפייה וללא גלוטן, שמזכיר כדורי אנרגיה שכולם אוהבים. מכינים בקלות בתבנית אחת וחותכים למשולשים
פצפוציות תמרים הכי פריכות בעולם - קינוח טעים ובריא, ללא אפייה וללא גלוטן, שמזכיר כדורי אנרגיה שכולם אוהבים. מכינים בקלות בתבנית אחת וחותכים למשולשים
- קרין גורן
-
מרכיבים5
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
נשנוש מתוק וכמעט בריא… אצלי במשפחה מגלגלים את המתכון הזה לכדורים שמזכירים כדורי שוקולד (ולפעמים אפילו מוסיפים כף קקאו, כדי לבלבל את הילדים). כדי לעשות את החיים אפילו יותר קלים, אפשר ליצור מהתערובת עוגיות חיתוך משולשות, בלי שום קורצן.
מרכיבים 5 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1חבילה או 500 גרם תמרים מגולענים בוואקום
-
100 גרם חמאה
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
200 גרם פצפוצי אורז
-
1 כוס שבבי קוקוס
אופן הכנה
- חותכים את גוש התמרים לקוביות גדולות.
- שמים בסיר חמאה, סוכר וקוביות תמרים ומחממים על אש קטנה תוך ערבוב עד להמסה (זה לוקח כמה דקות, לא להתייאש אם זה נראה גושי ומפורק בהתחלה).
- מעבירים לקערה גדולה ומערבבים פנימה פצפוצי אורז (מוסיפים אותם בפעמיים, כדי שיהיה קל לאחד בתערובת).
- בידיים רטובות משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה (אם לא רוצים ללכלך ידיים, אפשר לדחוס בעזרת מרית, או להניח נייר אפייה משומן מעל התערות ואז ללחוץ).
- מקפיאים 20 דקות, או מקררים במקרר כשעתיים, להתייצבות.
- חותכים למשולשים ומגלגלים בקוקוס, לציפוי.
- שומרים במקרר ומגישים קר או בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- חותכים את גוש התמרים לקוביות גדולות.
- שמים בסיר חמאה, סוכר וקוביות תמרים ומחממים על אש קטנה תוך ערבוב עד להמסה (זה לוקח כמה דקות, לא להתייאש אם זה נראה גושי ומפורק בהתחלה).
- מעבירים לקערה גדולה ומערבבים פנימה פצפוצי אורז (מוסיפים אותם בפעמיים, כדי שיהיה קל לאחד בתערובת).
- בידיים רטובות משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה (אם לא רוצים ללכלך ידיים, אפשר לדחוס בעזרת מרית, או להניח נייר אפייה משומן מעל התערות ואז ללחוץ).
- מקפיאים 20 דקות, או מקררים במקרר כשעתיים, להתייצבות.
- חותכים למשולשים ומגלגלים בקוקוס, לציפוי.
- שומרים במקרר ומגישים קר או בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
הטעם יצא טעים, אבל למה הפצפוצי אורז לא קראנצ’ים? הם יצאו קצת יבשים ולא מתפצפצים….
היי הילה, יכול להיות שהשתמשת בחבילה פתוחה של פצפוצי אורז? הם נוטים להתייבש