-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1קובייה או 50 גרם שמרים טריים
-
2 2/3כוסות או 650 מ"ל מים פושרים
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כף מלח דק
-
1/3 כוס שמן זית
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של כדור פינג פונג או טניס. מניחים בצורה מרווחת מאוד 4-5 כדורים על גבי נייר אפייה מקומח בגודל תבנית התנור. משמנים מעט כל כדור כדי למנוע התייבשות. חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הכדורים, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק.
- משאירים לתפיחה נוספת של 20 דקות.
- מכינים את הרוטב: טוחנים במעבד מזון את העגבניות עם המלח לרסק חלק. מערבבים פנימה את עלי הבזיליקום.
- שומרים בצד.
- מעצבים, מקשטים ואופים: מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מרדדים כל כדור בצק ל”פיתה” בעובי של כ- 1/2 ס”מ. דואגים להשאיר כמה סנטימטרים פנויים בין משטח בצק אחד לשני, כדי שיהיה לפיצות מקום לתפוח.
- מעבירים בזהירות את נייר האפייה עם משטחי הבצק אל תבנית התנור.
- מורחים על גבי כל משטח שכבה דקה ואחידה של רוטב עגבניות ומפזרים שכבה של גבינה מפוררת.
- מסדרים מעל תוספות שאוהבים, בצורה של פרצוף.
- ללא תפיחה נוספת אופים מיד, עד שהבצק שחום מלמטה והגבינה מבעבעת (כ-8-12 דקות).
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של כדור פינג פונג או טניס. מניחים בצורה מרווחת מאוד 4-5 כדורים על גבי נייר אפייה מקומח בגודל תבנית התנור. משמנים מעט כל כדור כדי למנוע התייבשות. חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הכדורים, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק.
- משאירים לתפיחה נוספת של 20 דקות.
- מכינים את הרוטב: טוחנים במעבד מזון את העגבניות עם המלח לרסק חלק. מערבבים פנימה את עלי הבזיליקום.
- שומרים בצד.
- מעצבים, מקשטים ואופים: מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מרדדים כל כדור בצק ל”פיתה” בעובי של כ- 1/2 ס”מ. דואגים להשאיר כמה סנטימטרים פנויים בין משטח בצק אחד לשני, כדי שיהיה לפיצות מקום לתפוח.
- מעבירים בזהירות את נייר האפייה עם משטחי הבצק אל תבנית התנור.
- מורחים על גבי כל משטח שכבה דקה ואחידה של רוטב עגבניות ומפזרים שכבה של גבינה מפוררת.
- מסדרים מעל תוספות שאוהבים, בצורה של פרצוף.
- ללא תפיחה נוספת אופים מיד, עד שהבצק שחום מלמטה והגבינה מבעבעת (כ-8-12 דקות).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)