-
מרכיבים19
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה
-
קלוריות
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
מרכיבים 19 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
-
100 גרם חמאה
-
50 גרם שוקולד מריר
-
2 ביצים L
-
1 כוס סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/2גביע או 100 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
1 בננה בינונית
-
4כפות או 40 גרם אבקת קקאו
-
2/3כוס או 100 גרם קמח תופח
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
מלית קרמל
-
150 גרם סוכריות טופי קרמל רכות
-
2 כפות שמנת מתוקה 38%
קרם שוקולד
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1/2חבילה או 40 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
100 גרם שוקולד מריר
-
2 כפות חלב 3%
-
200 גרם גבינת שמנת 30%
קישוט
-
1 חבילה עוגיות אוראו
-
1 כוס בננה צ’יפס
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים קלות את שקעי התבנית או מרפדים במנז’טים.
- מכינים את הבלילה: מחממים את החמאה והשוקולד במיקרוגל, להמסה. בקערה גדולה נפרדת מערבבים את הביצים, הסוכר, הווניל והשמנת החמוצה. מועכים את הבננה במזלג ומוסיפים לקערה הגדולה. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב מיד. מוסיפים את החומרים היבשים וטורפים רק עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה.
- ממלאים כל שקע עד 3/4 גובה ואופים כ-20 דקות. מצננים.
- מכינים את מלית הקרמל: ממיסים במיקרוגל את הסוכריות והשמנת המתוקה. מערבבים היטב, לרוטב אחיד, ומצננים מעט. מרוקנים גומה מכל קאפקייק וממלאים בכפית רוטב הקרמל.
- מכינים את קרם השוקולד: במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה והאינסטנט פודינג לקרם אוורירי. מחממים את השוקולד והחלב במיקרוגל, להמסה. מוסיפים לשוקולד המומס את גבינת השמנת ומערבבים לתערובת פושרת וכמעט אחידה. מעבירים את תערובת הגבינה והשוקולד לקערת המיקסר עם השמנת המתוקה המוקצפת, ומקציפים קצרות, לקרם אחיד.
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פייה משוננת ומזלפים מעל כל קאפקייק.
- קוצצים דק את עוגיות האוראו ומפזרים מעל הקרם. נועצים פרוסת בננה צ’יפס ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים קלות את שקעי התבנית או מרפדים במנז’טים.
- מכינים את הבלילה: מחממים את החמאה והשוקולד במיקרוגל, להמסה. בקערה גדולה נפרדת מערבבים את הביצים, הסוכר, הווניל והשמנת החמוצה. מועכים את הבננה במזלג ומוסיפים לקערה הגדולה. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב מיד. מוסיפים את החומרים היבשים וטורפים רק עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה.
- ממלאים כל שקע עד 3/4 גובה ואופים כ-20 דקות. מצננים.
- מכינים את מלית הקרמל: ממיסים במיקרוגל את הסוכריות והשמנת המתוקה. מערבבים היטב, לרוטב אחיד, ומצננים מעט. מרוקנים גומה מכל קאפקייק וממלאים בכפית רוטב הקרמל.
- מכינים את קרם השוקולד: במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה והאינסטנט פודינג לקרם אוורירי. מחממים את השוקולד והחלב במיקרוגל, להמסה. מוסיפים לשוקולד המומס את גבינת השמנת ומערבבים לתערובת פושרת וכמעט אחידה. מעבירים את תערובת הגבינה והשוקולד לקערת המיקסר עם השמנת המתוקה המוקצפת, ומקציפים קצרות, לקרם אחיד.
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פייה משוננת ומזלפים מעל כל קאפקייק.
- קוצצים דק את עוגיות האוראו ומפזרים מעל הקרם. נועצים פרוסת בננה צ’יפס ומגישים.
הערות
- כדי לרוקן את הגומה בתוך הקאפקייק, הכי נוח להשתמש בכפית פריזיאן או בתפוחן.
הערות
- כדי לרוקן את הגומה בתוך הקאפקייק, הכי נוח להשתמש בכפית פריזיאן או בתפוחן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)